Ultima oră

Sovejeanul Mircea Stoica, locul II la concursul Cel mai bun padurar

Ciprian Fânaru
13 oct 2009 2216 vizualizări
Padurarul vrincean a fost premiat cu 3.200 de lei si un motofierastrau

Cei mai buni silvicultori din tara, adunati la Cimpulung Moldovenesc, s-au intrecut timp de doua zile, la finele saptaminii trecute, atit in cunostinte teoretice, cit si in abilitati practice, pentru a obtine titlul de "Cel mai bun padurar" din tara, dar si premiile puse in joc de organizatori. La faza pe tara au participat 43 de silvicultori, cistigatori ai etapelor judetene, dar si reprezentanti ai ICAS Bucuresti si Republicii Moldova. Concurentul din Vrancea, Mircea Stoica, a reusit sa se claseze la final pe locul al doilea, cu un total de 79 de puncte. Padurarul de la Ocolul Silvic Soveja a fost depasit doar de Vasile Cirdei, de la O. S. sucevean Marginea. In cadrul competitiei din Suceava, concurentii au fost supusi unei serii de probe teoretice scrise, din domeniul silviculturii, dar si la trei probe practice, precum masurarea unei cantitati de busteni, tragerea la tinta fixa cu arma, dar si evaluarea trofeelor de vinatoare. Padurarul vrincean a fost rasplatit de organizatori cu un premiu in bani in valoare de 3.200 de lei si s-a ales si cu un motofierastrau oferit de sponsorul principal. Toti participantii la concurs, indiferent de locul obtinut in finala, au primit diplome de multumire publica. Premierea cistigatorilor a fost facuta de noul director al Regiei Nationale a Padurilor (RNP), Valerian Solovastru, fost director al Directiei Silvice Suceava. Mircea Stoica nu se afla la prima isprava de acest gen, el clasindu-se tot pe locul al doilea in cadrul concursului din 1996. "Este un om serios, muncitor, unul dintre cei mai buni padurari ai nostri, daca nu chiar cel mai bun. Nu este prima oara cind obtine locul fruntas, de patru ori a fost desemnat cel bun din judet", ne-a spus Gheorghita Bunghez, seful Ocolului Silvic Soveja. Mircea Stoica are 46 de ani si activeaza in cadrul acestuia de un sfert de veac. Anul acesta, intrecerea a fost organizata de Regia Nationala a Padurilor, Directia Silvica Suceava, Colegiul Silvic Bucovina si Federatia Sindicatelor din Silvicultura. Reamintim ca faza pe judet s-a derulat in urma cu o luna, chiar la Soveja, si a adunat la start 17 padurari vrinceni. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 15 ore, 6 minute, 10 secunde
Felicitari domnule Stoica!Directia Silvica Vrancea ar trebui sa fie mandra ca are asa oameni ,care fac ca numele Vrancei sa fie rostit in toata tara si sa speram ca va vor premia si ei.
, acum 739393 zile, 15 ore, 6 minute, 10 secunde
Era de asteptat, pentru un baiat inteligent, harnic si muncitor cum este Mircea. Dansul provine dintr/o familie de silvicultori harnica, modesta, cinstitia si respectata, calitati ce au fost citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.