Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE-Subiectele Zilei 12.10.2009

Ziarul de Vrancea
12 oct 2009 581 vizualizări
Copii clonati pentru alocatii duble de la stat; Case gratis pentru secretare, asistenti si consilieri din Guvern; Herta Müller e traumatizata de ce a trait in Romania; Banii de la FMI, la un pas de a nu mai ajunge la noi

Copii "clonati" pentru alocatii duble de la stat. Mii de parinti si-au inregistrat copiii in cate doua judete pentru a le incasa alocatiile de mai multe ori intr-o singura luna. Mii de romani au primit ilegal de la stat ajutoare sociale, potrivit unui "Å¡"Å¡bilant"â„¢"â„¢ realizat de curand de autoritati. Evazionistii au putut fi identificati dupa ce, in martie, oficialii Agentiei Nationale de Prestatii Sociale (ANPS) au inceput sa foloseasca un soft cu ajutorul caruia a fost creata o baza de date cu toti beneficiarii de astfel de servicii, scrie EvZ.


De la clop la clopot. Seful statului, inca o baie de multime in Curtea Cotroceniului. Presedintele Traian Basescu a participat, ieri, la sfintirea bisericii din Curtea Palatului Cotroceni, salutand parteneriatul dintre puterea politica si Biserica Ortodoxa Romana, dintre preoti si cetateni ca fiind solutia care "ne duce in unitate si in bine". Desi reconstructia manastirii a fost inceputa in anul 2002, cum a declarat Patriarhul Daniel, ceremonia de sfintire a lacasului a fost prilejul extraordinar pentru Traian Basescu de a poza in fata oamenilor. Seful statului, alaturi de sotie, a facut inca o baie electorala de multime pe drumul dintre biserica si intrarea in Administratia Prezidentiala, oamenii adunati acolo impartindu-se in doua tabere: una care voia sa-l salute pe seful statului si una care voia sa viziteze biserica, scrie Gardianul.


Case gratis pentru secretare, asistenti si consilieri din Guvern. Secretare, asistenti de cabinet, consilieri personali si chiar consilierii consilierilor din Guvern si agentiile din subordine sunt beneficiari de locuinte de serviciu de la RA-APPS. Chiriile modice sunt decontate de catre institutiile angajatoare, din bani publici, ceea ce scoate in evidenta faptul ca statul este foarte "atent" cu angajatii din aparatul guvernamental, indiferent de functia acestora. Teoretic, de prevederile OUG nr. 80/2001, prin care se asigura, pe perioada mandatului, locuinte de serviciu din fondul protocolului de stat, trebuiau sa beneficieze doar demnitarii, scrie Romania Libera.


La targul educational din Capitala au participat peste 2.000 de tineri interesati sa studieze in strainatate. Peste 2.000 de tineri au vizitat, sambata si duminica, targul educational din Bucuresti. Ei au aflat, de la reprezentantii a circa 30 de universitati din strainatate, informatii despre modalitatea de admitere, bursele oferite si solutiile de acoperire a costurilor studiilor. Interesul liceenilor prezenti la targ se indreapta, in continuare, spre zona de business, medicina, media, relatii publice si diplomatie. In ceea ce ii priveste pe cei care au absolvit deja facultatea, ei aleg masterate in finante, marketing, dar si constructii si inginerie, scrie Gardianul.


Doua sute de romani care lucrau ilegal la complexul olimpic din Londra, concediati. Aproximativ 200 de romani care lucrau ilegal la complexul londonez care va gazdui Jocurile Olimpice in 2012 au fost concediati anul acesta, pe fondul masurilor stricte de securitate adoptate de autoritatile britanice, relateaza publicatia The Observer, in editia electronica. Autoritatile britanice vor lua masuri stricte de securitate la complexul londonez care va gazdui Jocurile Olimpice din 2012, dispozitivele biometrice de identificare permitand doar accesul muncitorilor cu contracte legale. Integral in Gardianul.


"Prima Casa", dinamizata cu 280 milioane euro. In aceeasi zi in care Romania libera atragea atentia ca mai multe banci fac figuratie in Programul "Prima Casa", premierul Emil Boc a transat problema la sediul Fondului de Garantare a Creditelor "" Guvernul va retrage garantii de 220-280 milioane euro de la sapte banci cvasiinactive. Practic, trei banci nu au acordat nici un credit prin "Prima Casa", iar alte patru au aprobat foarte putine dosare in raport cu plafonul alocat, scrie Romania Libera.


Herta Müller e traumatizata de ce a trait in Romania. Scriitorul William Totok, coleg de generatie si de exil al laureatei cu Nobel, considera ca premiul este "un monument dedicat celor care au avut de suferit sub dictaturi". Publicistul si autorul William Totok, nascut in 1951 si stabilit incepand cu 1987 in Berlin, coleg de generatie cu Herta Müller, ofera, intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei, o privire asupra vremurilor care au precedat plecarii sale din Romania, dar si a scriitorilor Richard Wagner si Herta Müller din Romania. In anii 1975-"™76, a fost acuzat si arestat pentru "propaganda impotriva oranduirii socialiste". Integral in EvZ.


Banii de la FMI, la un pas de a nu mai ajunge la noi. Urmatoarele transe din imprumutul extern al Romaniei risca sa ramana la Fond, intrucat nu ne putem tine promisiunile. Acordul de imprumut extern este pus in pericol de nerespectarea termenelor de adoptare a unor legi. Una dintre ele este Legea salarizarii unitare, care are ca termen final 30 octombrie 2009. Desi guvernul Boc 1 si-a asumat raspunderea in parlament pe trei pachete de legi, si anume salarizarea unica, educatia si restructurarea agentiilor guvernamentale, acestea se afla in analiza Curtii Constitutionale, scrie EvZ.





de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.