Ultima oră

POLITICA: Politic Show12.10.2009

Ziarul de Vrancea
12 oct 2009 614 vizualizări
Ultima zi a guvernului Boc; Adrian Nastase pandeste sefia Camerei Deputatilor; PDL "cumpara" sprijinul electoral al minoritatilor; Berceanu vrea din nou cu pesedistii

Ultima zi a guvernului Boc? Ministrii PDL iau in calcul demisia in bloc, pentru a evita o infrangere in parlament prin adoptarea motiunii de cenzura. Membrii guvernului condus de Emil Boc iau in calcul posibilitatea de a demisiona inainte de discutarea in parlament a motiunii de cenzura, programata pentru marti, au declarat EvZ surse din PDL. Scenariul a fost luat in discutie zilele acestea pentru varianta in care Curtea Constitutionala va respinge sesizarea senatorilor PDL privind neconstitutionalitatea depunerii motiunii de cenzura, au adaugat sursele citate. Prin aceasta strategie, Traian Basescu si PDL vor sa evite o infrangere in parlament.


Adrian Nastase pandeste sefia Camerei Deputatilor. Adrian Nastase (PSD) ar putea reveni in fruntea Camerei Deputatilor pentru o luna, cat va fi suspendata Roberta Anastase (PDL). O alta varianta a coalitiei PSD - PNL - UDMR ar fi sustinerea pentru aceasta functie a liberalului Ludovic Orban. PDL incearca sa pastreze sefia Camerei Deputatilor prin plasarea rapida in acest post a lui Ioan Oltean, scrie EvZ.


PDL "cumpara" sprijinul electoral al minoritatilor. Minoritatile nationale au revenit brusc in atentia autoritatilor, cu mai putin de doua luni inainte de alegerile prezidentiale. Cabinetul Boc II a gasit 7,5 milioane lei, in fondul de rezerva al Guvernului, pentru organizatiile celor 20 de minoritati recunoscute. Este vorba despre aceeasi suma pe care Executivul a taiat-o din bugetul alocat minoritatilor, la prima rectificare bugetara din luna aprilie. Cea mai mare suma "" 13 milioane lei "" revine UDMR, in timp ce 10 milioane ajung la Partida Romilor, iar 5 milioane Uniunii Ucrainenilor din Romania, scrie Romania Libera.


EBA vrea patru cabinete in teritoriu. Eurodeputatul Elena Basescu, fiica presedintelui, si-a deschis la Sibiu al doilea cabinet europarlamentar, dupa cel de la Timisoara. Mezina presedintelui a declarat la inaugurare ca reprezinta imaginea tarii la Bruxelles pentru ca promoveaza proiecte de interes pentru Romania. Totodata, Elena Basescu a anuntat ca in perioada urmatoare isi va mai deschide ale doua cabinete, la Constanta si Bucuresti, scrie Gardianul.


Berceanu vrea din nou cu pesedistii. PSD il refuza categoric. Invitat intr-o emisiune televizata, Berceanu a vorbit duminica despre cum ar trebui sa arate - in opinia sa - guvernul dupa prezidentiale. Intrebat daca este posibila o impacare intre PDL si PSD dupa alegerile prezidentiale, ministrul Transporturilor a spus: "Cred ca da" si s-a aratat deschis unei colaborari viitoare cu partidul lui Geoana: "Eu, personal, prefer cu PSD-ul". In replica, social democratul Ilie Sarbu declara pentru cotidianul.ro ca "este exclusa orice posibilitate de impacare cu PDL". Integral in Cotidianul.


In editorialul "Ultima zi pentru a strange maimutoi de campanie", Alecu Racoviceanu scrie: "Nici o stire nu mai mira pe nimeni. Cele mai nastrusnice scenarii sunt privite ca fiind posibile. Traim ca intr-o comedie de Mel Brooks, dar finalul s-ar putea sa nu fie fericit. Auzeam ieri o fruntasa a PD-L spunand ca PSD si PNL planuiesc suspendarea lui Traian Basescu, ca si cum aceasta dorinta ascunsa a democrat-liberalilor a si devenit realitate. Tot ieri circula si zvonul ca membrii Guvernului planuiesc o demisie in masa, acuzand blocarea Legii pensiilor. Daca nu se blocheaza motiunea de cenzura la Curtea Constitutionala, Guvernul cade marti. Daca scapa, printr-o minune, cade pentru pensii. Oricum, batalia politicianista pentru soarta pensionarilor face ca urmatorul dialog sa nu mai fie SF peste cateva luni." Integral in Gardianul.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.