Ultima oră

POLITICA: Politic Show10.10.2009-Patriciu l-a desfiintat pe Olteanu; Corina Cretu, in comisia europeana anticriza; Oprescu, audienta mai mare decat Ge

Ziarul de Vrancea
10 oct 2009 529 vizualizări
Patriciu l-a desfiintat pe Olteanu. Retragerea lui Olteanu pe postul de viceguvernator al BNR a fost cauzata si de conflictul cu omul de afaceri, acum public. Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu il ataca dur pe Bogdan Olteanu, recent ales viceguvernator al BNR. Labil psihic , lipsit de loialitate , lipsit de moralitate , sunt cateva din etichetele puse ieri lui Olteanu de Dinu Patriciu pe forumul ziarului Adevarul .

Surse liberale sustin ca retragerea lui Olteanu din prim-planul PNL este legata si de faptul ca a simtit ca evolutia sa in partid ar putea fi blocata de Dinu Patriciu, noteaza EvZ.


In editorialul "Vanghelizarea serviciilor secrete", Mircea Marian este de parere ca "chiar si fara PSD la guvernare, vanghelizarea serviciilor secrete nu se va opri. Nici un prezidentiabil nu este interesat sa puna capat acestui fenomen. Poate ca nu este chiar asa de socant faptul ca, timp de circa noua luni, Marian Vanghelie a dispus (si el) de un serviciu secret, cu peste 3.000 de angajati, tehnica de interceptare si o arhiva consistenta, toate finantate de la bugetul de stat. De la inceputul anului, Directia de informatii a Ministerului de Interne o tine din scandal in scandal. In iarna, seful UM 0962 a fost arestat pentru ca intervenise pe langa procurori in favoarea unui controversat om de afaceri, Puiu Popoviciu. Pe parcursul verificarilor interne care au urmat s-a constatat ca un sfert dintre angajatii directiei sunt rude intre ei. Pana si generalul pus de Nica (sau de Vanghelie?) la conducerea DGIPI, Gelu Drajneanu, era coleg de serviciu cu fratele sau". Integral in EvZ.


Oprescu isi va face partid dupa alegerile prezidentiale. Un nou partid politic de stanga ar putea sa apara pe esichierul politic dupa alegerile prezidentiale. Este vorba despre Alianta Nationala a Stangii Democrate, partid despre care se tot vorbeste de o buna bucata de vreme. Declaratia a fost facuta, ieri, de Romeo Hanganu, actual sustinator al lui Sorin Oprescu in cursa pentru presedintia Romaniei. Hanganu a declarat, ieri, ca dupa alegerile prezidentiale "intentia este sa se infiinteze un nou partid de stanga", care ar urma sa se numeasca Alianta Nationala a Stangii Democrate, scrie Gardianul.


Corina Cretu, in comisia europeana anticriza. Eurodeputata PSD Corina Cretu va face parte din comisia speciala privind criza economica si financiara a Parlamentului European. Constituirea acestei comisii a fost decisa prin votul eurodeputatilor in cadrul minisesiunii plenare de la Bruxelles din aceasta saptamana. Comisia va avea un mandat de un an, in cursul caruia va analiza impactul crizei asupra statelor membre si va propune masuri pentru atenuarea acestuia si pentru intoarcerea la piete financiare stabile, noteaza Cotidianul.


Oprescu, audienta mai mare decat Geoana si Antonescu. Sorin Oprescu, candidat independent la presedintie, a adus joi seara audiente peste medie emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, subliniaza Petrisor Obae, editor paginademedia.ro. El si-a devansat contracandidatii Mircea Geoana (PSD) si Crin Antonescu (PNL). Media emisiunii moderate de Mihai Gadea a fost de 431.000 de telespectatori in medie pe minut, in mediul urban, ceea ce inseamna 3,7 rating. Varful de audienta a fost la minutul 22.21, cand declaratiile lui Sorin Oprescu au fost urmarite de 710.000 de telespectatori din mediul urban (6,2 rating), noteaza EvZ.


Curtea Constitutionala ar putea bloca Motiunea "11 impotriva Romaniei". Motiunea de cenzura "11 impotriva Romaniei", depusa de liberali in 6 octombrie, la Parlament este contestata de democrat-liberali la Curtea Constitutionala. Motivul invocat asupra neconstitutionalitatii se refera la initierea motiunii de cenzura de catre aceiasi parlamentari care au semnat si motiunea de cenzura precedenta. Textul motiunii a fost citit joi in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, dezbaterea si votul urmand sa aiba loc marti. Sesizarea de neconstitutionalitate a fost elaborata de parlamentarii juristi din PD-L, joi, in urma disputei din plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, scrie Gardianul.




de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.