Ultima oră

Politistul Porosnicu, audiat in dosarul de coruptie

Nicoleta Cristea
9 oct 2009 1510 vizualizări
Ofiterul din cadrul Serviciului Politiei Rutiere a fost trimis in judecata de DNA, fiind acuzat ca a cerut si a primit mita 500 lei de la un sofer

Politistul vrincean Sorin Porosnicu a fost audiat miercuri la Curtea de Apel Galati, in cadrul procesului in care acesta este judecat pentru luare de mita. Dosarul se afla la al doilea termen de judecata, insa la prima infatisare, de luna trecuta, procesul a fost aminat fara discutii, din cauza protestelor initiate de judecatorii galateni. Procesul va continua luna viitoare, instanta dispunind citarea martorilor din lucrari. Ofiterul din cadrul Serviciului Politiei Rutiere a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, fiind acuzat ca pe 19 noiembrie 2008, in timp ce se afla in exercitiul atributiilor de serviciu pe DN2-E85, avind ca obligatie verificarea respectarii limitei vitezei legale de circulatie pe drumurile publice, a pretins si a primit de la un conducator auto suma de 500 lei.

Procurorii DNA arata in rechizitoriu ca banii au fost pretinsi si primiti pentru a nu aplica sanctiunile contraventionale prevazute de lege pentru conducere cu viteza peste limita legala. Porojnicu este cel de-al treilea politist vrincean judecat pentru acest gen de fapte. Anul trecut, politistii Nicolae Rotaru si Marius Milea au fost judecati in stare de arest, fiind ridicati in urma unui flagrant. Astfel, Pe 28 noiembrie cei doi ofiteri au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau 2.000 lei de la doua persoane pentru a nu le aplica acestora sanctiuni contraventionale, in timp ce isi exercitau atributiile de constatare a infractiunilor si contraventiilor savirsite de participantii la trafic pe DN 2 "" E 85. Ulterior, cei doi au fost gasiti vinovati de luare de mita, Curtea de Apel Galati dispunind condamnarea la 3,6 ani de inchisoare cu suspendare. In acest moment, dosarul celor doi se judeca in recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 6 ore, 30 minute, 16 secunde
Acestui inspector de politie Porosnicu , la fel ca la multi altii, i s-au tolerat faptele respectiv "punerea botului la spaga"! 99% din politia rutiera e corupta, si vina o au sefii! Ati vazut cum citeste integral
, acum 739392 zile, 6 ore, 30 minute, 16 secunde
....si ce fetzisoara de sfant are "saracutzul" de Porosnicu! Purulenta persoana...Afaraaa, da-ti demisia de onoare nesimtzitule!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.