Ultima oră

POLITICA:COMUNICAT DE PRESA -G U V E R N U L R O M A N I E I-DEPARTAMENTUL PENTRU RELATIA CU PARLAMENTUL

Ziarul de Vrancea
8 oct 2009 564 vizualizări
Masuri pentru imbunatatirea relatiei dintre Guvern si Parlament

Ministrul interimar pentru relatia cu Parlamentul, doamna Sorina Luminita Plăcintă, a avut astăzi, 8 octombrie 2009, o intalnire de lucru cu secretarii de stat din ministere, care au in atributie asigurarea activitătilor din cadrul relatiilor constitutionale dintre Guvern si Parlament. întalnirea de lucru, prima de la preluarea functiei, a avut drept scop stabilirea unui mod de lucru eficient intre Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul si ministere, in vederea asigurării desfăsurării, in conditii optime, a procesului legislativ si a controlului parlamentar, in cadrul raporturilor constitutionale dintre Guvern si Parlament.

în acest sens, ministrul Sorina Luminita Plăcintă a prezentat o serie de proceduri la nivelul Guvernului, care stabilesc obligatii clare pentru ministri si secretari de stat, atat in ceea ce priveste activitatea de legiferare, cat si in cea de control al Parlamentului asupra Executivului.

Astfel, ministrul interimar pentru relatia cu Parlamentul a solicitat secretarilor de stat ca "in perioada care urmează, să depună toate eforturile pentru ca activitătile parlamentare care implică participarea părtii guvernamentale "" sustinerea proiectelor de lege in plenul celor două Camere, cat si in comisiile permanente, precum si a răspunsurilor la intrebări si interpelări - să fie asigurate la un nivel de reprezentare corespunzător".

în acest sens, ministrul interimar pentru relatia cu Parlamentul a subliniat că este necesară o participare cat mai activă a secretarilor de stat la sustinerea proiectelor de lege in comisii si in plenul Camerei Deputatilor si al Senatului. "Sustinerea guvernamentală a procesului legislativ trebuie să reprezinte, pentru toate ministerele implicate, o prioritate" a evidentiat ministrul Sorina Luminita Plăcintă.

în cadrul activitătii de control al Parlamentului asupra Executivului pe calea interpelărilor si intrebărilor, s-a solicitat ca răspunsurile la interpelări si intrebări să fie bine elaborate si documentate si să fie prezentate cu respectarea termenelor regulamentare.


Biroul de Presă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.