Ultima oră

AFACERI: Business report 08.10.2009

Ziarul de Vrancea
8 oct 2009 497 vizualizări
Pont pentru someri: s-a dat din nou startul angajarilor in Occident; Coca-Cola devine producator de energie; Revelionul de criza, mai ieftin cu pana la 20%;

Pont pentru someri: s-a dat din nou startul angajarilor in Occident. In vreme ce somajul atinge, in majoritatea statelor vestice, pragul maxim al ultimelor decenii, anunturile de angajare in strainatate s-au inmultit. Care sa fie explicatia? Domeniul medical este, de altfel, cel in care se inregistreaza cele mai multe cereri pentru angajati romani, iar statele din care vin acestea sunt, cu precadere, Marea Britanie, Belgia si Franta. Aceste piete se confrunta, in pofida crizei, cu o mare lipsa de angajati calificati. De exemplu, in Germania se spune ca este inca un gol de circa 12.000 de ingineri, scrie Capital.


Ofiterii din armata si interne iau peste 80% din pensiile speciale. Doar cei aproximativ 140.000 de pensionari de la serviciile secrete, Interne si Aparare costa statul aproximativ 1 mld. euro pe an. Principalii beneficiari de pensii speciale sunt fostii angajati din structurile ministerelor de Interne si de Aparare, precum si cei din serviciile speciale (SRI, SIE sau SPP), numarul acestora ajungand la aproximativ 140.000 de oameni, potrivit Ziarului Financiar.


RAFO cere garantii de stat de 264 milioane de euro. Basescu si Boc ofera 330 milioane de euro. Petrochemical Holding GmbH Austria, proprietarul RAFO Onesti, a solicitat Guvernului o garantie de stat in valoare de 264 milioane de euro, iar presedintele Traian Basescu, la unison cu premierul Emil Boc, a plusat suma pana la 330 milioane de euro. Potrivit unui document transmis Administratiei Prezidentiale de catre conducerea rafinariei din Onesti, garantia este necesara pentru infiintarea unei noi companii (NewCo), "care va avea ca obiectiv implementarea planului de dezvoltare conceput de Petrochemical Holding pentru activele petrochimice ale RAFO", respectiv transformarea intr-un complex petrochimic, scrie Business Standard.


Cum sa iti faci o ferma pomicola. Infiintarea unei ferme pomicole costa in jur de 10.000 de euro - 30.000 de euro pe hectar, iar suprafata medie cu care se poate incepe este de 5 hectare. Fermierii cu experienta spun ca recuperarea investitiei se realizeaza in maxim doi ani, pentru ca toate soiurile de fructe sunt rentabile, scrie Startups.ro.


Comisia Europeana a amendat pentru cartel sase producatori de transformatoare. Companiile vinovate sunt ABB, Alstom, Areva, Fuji Electric, Hitachi si Toshiba. Comisia Europeana a amendat, ieri, cu 67,6 milioane de euro (99,4 milioane de dolari) sase producatori de transformatoare electrice implicati intr-o intelegere de tip cartel. Companiile - trei din Europa si trei din Japonia, s-au inteles sa nu-si vanda produsele unele pe pietele altora, scrie Bursa.


Windows 7 va fi lansat in Romania pe 5 noiembrie. Windwos 7, cel mai recent sistem de operare de la Microsoft, va fi lansat oficial in tara noastra pe 5 noiembrie, la Bucuresti, insa se va gasi pe rafturile magazinelor din 22 octombrie, scrie Capital.


Primele imagini oficiale cu interiorul modelului Honda Accord CrossTour. Honda a publicat primele imagini oficiale si un scurt video cu interiorul noului model Honda Accord CrossTour, care va ajunge pe piata in luna noiembrie. Desi parerile despre aspectul exterior al masinii nu au fost dintre cele mai bune, sansele ca astfel de reactii legate de habitaclu sa aiba loc sunt minime, tinand cont ca acesta este aproape identic cu cel al versiunii sedan, care a fost bine intampinata de public, scrie StiriAuto.ro.


Lamborghini a deschis un centru de cercetari aerospatiale. Se numeste Automobili Lamborghini Advanced Composite Structures Laboratory (ACSL) si este rezultatul colaborarii dintre constructorul italian de automobile, Universitatea din Washington, Administratia Federala pentru Aviatie din SUA si nu mai putin celebrul producator american de avioane Boeing. Scopul acestui centru de cercetare cu sediul in Statele Unite este de a prelua rezultatele cercetarii din domeniul aeronautic si astronautic, pentru a fi aplicate in productia de automobile supersport, scrie 24auto.ro.


Statul pompeaza bani cu nemiluita in CET-uri vechi. Dupa ce a decis recent sa acopere cu 76 milioane lei o parte din datoriile centralelor electrice de termoficare catre stat, guvernul se pregateste sa stearga alte zeci de milioane de lei. Suma reprezinta datoriile unor CET-uri catre compania de stat Romgaz. In plus, executivul a aprobat ieri alocarea sumei de 173 milioane euro (peste 740 milioane lei) pentru subventionarea cu 40-90% a facturilor la incalzirea locuintei, pentru acest sezon rece, respectiv perioada 1 noiembrie 2009-31 martie 2010, scrie Evenimentul Zilei.


Revelionul de criza, mai ieftin cu pana la 20%. Proprietarii de hoteluri si pensiuni autohtone anunta Revelion 2010 mai ieftin cu 10-20% fata de anul trecut, ca urmare a crizei. In plus, cei care se grabesc beneficiaza si de o reducere care poate ajunge la 80-100 de lei, in cazul achitarii integrale a preturilor pana la finele lunii octombrie, scrie Gandul.


Coca-Cola devine producator de energie. Producatorul local al Coca-Cola, care in ultimii doi ani a taiat la sange din costuri prin inchiderea a patru fabrici si externalizarea distributiei, a finalizat ieri constructia unui depozit automatizat si a unei fabrici de cogenerare a energiei electrice si termice la Ploiesti, despre care spune ca vor aduce alte reduceri de costuri, insa pe termen mai lung. Unitatea de cogenerare va deservi productia de sucuri din Ploiesti si care are o capacitate instalata de 6 megawati (MW) pe ora, scrie Ziarul Financiar.


Preturile apartamentelor vechi cu doua camere se duc la vale. Preturile cerute pentru apartamentele vechi cu doua camere au scazut semnificativ in perioada iulie-septembrie 2009, in cele mai mari orase din Romania, cu excep­tia municipiului Cluj-Napoca, proprietarii si agentiile imobiliare reducandu-si as­tep­ta­ri­le, in ciuda primelor semne de re­venire sub influenta programului "Prima Casa". Potrivit specialistilor din piata, tendinta de scadere poate continua, avand in vedere conditiile economice "nu dintre cele mai bune", scrie Business Standard.


Probleme in mall-uri: Dezvoltatorii si proprietarii de magazine sunt "o familie disfunctionala, unita doar de copii (clientii)". Pe o piata in care vanzarile scad puternic, proprietarii de mall-uri si retailerii si-au dat seamna ca nu colaboreaza bine, si in plus nici nu-si cunosc clientii. Urmatorul pas pe acest segment este realizarea unor studii referitoare la comportamentul vizitatorilor, au spus specialistii prezenti la conferinta anuala a asociatiei International Council of Shopping Centers, scrie DailyBusiness.ro.


Nemtii inventeaza politia virtuala. Federatia germana a politiilor de investigatii criminale a solicitat crearea unui numar de telefon special sau asigurarea accesului direct la politie pentru utilizatorii de internet, asa cum se intampla cu numarul 110, destinat denuntarii imediate a delictelor si situatiilor de urgenta, scrie Romania libera.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.