Ultima oră

Halatele albe si dascalii din Vrancea au protestat la Bucuresti

Ziarul de Vrancea
8 oct 2009 1005 vizualizări
Principala nemultumire a sindicalistilor este legata de grila unica de salarizare

Nu mai putin de 50 de membri ai sindicatului "Sanitas", filiala Vrancea, alaturi de 100 de cadre didactice vrincene au participat, ieri, la mitingul organizat la Bucuresti de toate sectoarele bugetare. Salariatii Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani au vrut sa le fie alaturi colegilor din tara, care s-au adunat in fata Guvernului. Sindicalistii au protestat impotriva crizei din sistemul sanitar si a legii unice de salarizare. Claudiu Grosu, liderul "Sanitas" Vrancea, a precizat ca acest miting este o replica la actiunile guvernantilor. "Nu s-a mai intimplat sa avem asemenea reactii de la guvernanti. A fost cel mai mare miting organizat in ultimii 20 de ani", a spus Claudiu Grosu. Protestatarii adunati in fata Guvernului au cerut un salariu minim pe economie la nivel national de 740 de lei in 2010 si 1.300 in 2014, refacerea grilelor din legea unica de salarizare, sustinerea unitatilor economice, crearea de locuri de munca, protectia lucratorilor, pensii decente. Si filialele vrincene ale FSLI si FEN li s-au alaturat celorlalti bugetari la protestul de ieri din Piata Victoriei. Vrancea a fost reprezentata de peste 100 de dascali nemultumiti, care au scandat lozinci impotriva celor aflati la guvernare, au realizat caricaturi ale chipurilor guvernantilor si au arborat steaguri in semn de protest. Profesorii au iesit in strada ca urmare a nemultumirilor acumulate in ultima perioada, printre care se numara concediul fortat de zece zile, situarea in partea inferioara a grilei de salarizare si faptul ca protocolul semnat intre sindicalisti, reprezentantii Ministerelor Educatiei si Muncii nu a fost respectat in totalitate. "A fost ceva impresionant. Atit de multe nemultumiri nu am mai intilnit niciodata. Deocamdata asteptam o reactie a celor care ne guverneaza, spre exemplu renegocierea legii salarizarii care este inechitabila. Le-am dovedit ca atunci cind vrem, putem sa actionam si sa ne aparam drepturile", a declarat liderul SLI Vrancea, Constantin Grigore, care a participat la protestul din capitala impreuna cu 100 de membri ai sindicatului. (R. MANOLACHE, I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.