Ultima oră

AFACERI: Incep negocierile salariale in banci, dar atmosfera e radical diferita fata de anul trecut

Ziarul de Vrancea
7 oct 2009 542 vizualizări
Sindicatele din banci incep in aceasta perioada discutiile cu patronatele in vederea incheierii contractului colectiv de munca, insa atmosfera e complet schimbata fata de anul trecut. Daca in 2009 revendicarile tinteau cresterile salariale si imbunatatirea sistemului de bonusare, in acest an sindicatele din banci au pus in capul listei de revendicari pastrarea locurilor de munca

"Divergentele in negocieri apar atunci cand se discuta despre bani, desigur. Noi nu vrem cresteri salariale generale, ci vrem sa aducem salariile angajatilor cu vechime la nivelul celor nou angajati pe acelasi post", a spus pentru Hotnews Maria Ditu, sefa sindicatului din Raiffeisen Bank.


Ea mai spune ca negocierile decurg in general bine, runda finala urmand sa aiba loc luna viitoare. "Mai suspendam discutiile, ne mai intoarcem la masa negocierilor cu patronatele, dar in general e ok. In acest moment asteptam propunerile patronatului Raiffeisen cu privire la grila de salarizare privind noii angajati", a mai precizat pentru Hotnews, Maria Ditu.


In BRD, sindicalistiii sunt in faza pregatirii negocierilor. Cristian Mocanu, liderul sindical din banca urmeaza sa discute cu liderii sucursalelor pentru a finaliza lista cu revendicari. "Pe fondul actualei crize, va dati seama ca nu putem cere nu stiu ce mariri de salarii. Prioritatea noastra este sa pastram actualele locuri de munca", a spus pentru Hotnews Mocanu. Pe locul doi pe lista de revendicari, potrivit liderului de sindicat din BRD, se afla respectarea legii privind programul de lucru in banca.


Deocamdata nu exista un contract colectiv de munca valabil pe intreg sistemul bancar, din cauza ca Guvernul nu a trimis niciun reprezentant la discutiile cu Asociatia Romana a Bancilor, astfel ca fiecare banca isi negociaza contractul colectiv pe baze proprii.



de D. Popa HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.