Ultima oră

POLITICA: Emil Boc, tur de forta in media: Se modifica calendarul probelor la BAC, nu scad salariile profesorilor si nici pensiile in armata si politi

Ziarul de Vrancea
7 oct 2009 488 vizualizări
Premierul Emil Boc a declarat, marti seara, in cadrul emisiunii "Tema zilei" (TVR 1), ca nu a modificat structural BAC-ul ci a fixat doar datele si a lasat un interval rezonabil intre probe pentru a putea da si testele pilot cum ar fi la competentele digitale

.


Premierul Emil Boc, interimar la Educatie, a anuntat marti decalarea grilei de sustinere a examenului de Bacalaureat pentru anul scolar 2009-2010, care va include, in premiera, evaluarea competentelor liceenilor la limba romana, limbi straine si informatica.


Noul calendar al probelor pentru evaluarea competentelor


* Proba I: 15 - 17 februarie 2010


Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana


* Proba II: 19 - 29 aprilie 2010


Evaluarea competentelor digitale. Fiecare subiect cuprinde pana la 25 - 30 de intrebari, referitoare la functionarea computerelor si a fisierelor, utilizarea procesoarelor de texte, de calcul etc.


* Proba III, 31 mai - 4 iunie


Verificarea competentelor in limba moderna


Probele de evaluare a competentelor se vor finaliza cu obtinerea unui certificat, si nu a unei note. "Proba este trecuta indiferent de calificativ, dar fara aceasta proba nu se poate sustine examenul final din iunie", a avertizat Emil Boc.


Modelele, grilele si criteriile pentru acordarea nivelelor de competenta vor fi elaborate pana la 30 octombrie, urmand a fi afisate pe site, a adaugat el.


"Zvonurile privind scaderea salariilor profesorilor - fals, ineptie, prostie, o intoxicare ordinara "


Afirmatiile privind reducerea salariilor profesorilor, prin aplicarea legii salarizarii unice, sunt "o intoxicare ordinara, facuta prin cancelariile profesorilor de oameni rau-intentionati", a declarat marti premierul Emil Boc, la postul public de radio.


"Fals, ineptie, prostie", au fost cuvintele cu care a caracterizat seful guvernului informatiile vehiculate privind reducerea salariilor profesorilor. "Salariile in plata ale profesorilor nu scad", a reafirmat el, adaugand ca, pana in 2015, cresterea veniturilor profesorilor va fi, in medie, de 78%.


Turul televiziunilor. Despre legea pensiilor.


Emil Boc si-a incheiat ziua plina de iesiri in public si in media cu o prezenta in emisiunea "Nasul" (B1 TV). Premierul a vorbit pe larg despre legea pensiilor sustinand ca aceasta este menita "sa duca Romania langa Germania in acest domeniu". Acesta spune ca va reduce inechitatile dintre pensiile prea mici si prea mari, dar sustine in acelasi timp ca pensiile din armata si din politie nu vor fi reduse.


Boc infirma discutiile referitoare la majorarea TVA. Cota unica ramane la 16%


Premierul Emil Boc a infirmat si orice discutii privind o eventuala majorare a taxei pe valoarea adaugata, subliniind insa, in discutiile pe care le-a avut cu patronatele, marti seara, ca Guvernul va mentine in vigoare cota unica de 16%.


"Nu am discutat nicaieri despre cresterea TVA, nici in guvern, nici in afara lui, nici la fundamentarea bugetului. Nu am avut in vedere o asemenea masura", a afirmat Boc. In acest context, primul ministru a facut apel la sectorul bugetar "sa inteleaga ca, in aceasta perioada dificila economic, greva nu reprezinta solutia rezolvarii problemelor cu care ne confruntam".


"Mediul privat, strangand din dinti, trece prin aceasta perioada de criza economica, uneori cu concedieri, alteori fara, uneori cu diminuari de salarii. Mediul de afaceri este cel care asigura sangele economiei" si veniturile necesare pentru ca statul sa-si poata plati obligatiile sociale, inclusiv salariile bugetarilor, a comentat Emil Boc.


de I. Baias, M. Mihaiescu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.