Ultima oră

Militarii din Afganistan, pretuiti de americani

Raluca Manolache
7 oct 2009 963 vizualizări
Rezultatele vrincenilor au fost recunoscute de partenerii de coalitie si mai ales de catre seful Comandamentului Regional de Sud, generalul maior Mc de Kruif u Sintem o rotita dintr-un angrenaj mare si puternic, ce a functionat fara probleme si facem tot posibilul sa fie asa pina la sfirsitul misiunii , a spus ofiterul de relatii publice lt. Cornelia Popa

Militarii Batalionului Manevra 280 dislocat in Qalat, Afganistan, continua sa faca fata cu "dinamism" misiunilor, care au un grad ridicat de risc deoarece situatia in aria de responsabilitate este instabila. Si in aceasta saptamina au fost executate 60 de patrule de lupta pe principalele comunicatii rutiere din zona de operatii. Rezultatele misiunilor militarilor vrinceni au fost concretizate prin numarul scazut de incidente si libertatea de miscare pe autostrada A1, toate aceste realizari fiind recunoscute de partenerii de coalitie si mai ales de catre seful Comandamentului Regional de Sud, generalul maior Mc de Kruif, care a venit in vizita in baza Lagman. "Grupul de lupta romano- american este un exemplu in rindul fortelor ISAF privind cooperarea, colaborarea si responsabilitatea cu care acestia isi indeplinesc misiunile", a afirmat generalul maior Mc de Kruif. Comandantul batalionului, locotenent colonelul Iuri Tanase a multumit generalului american pentru aprecierile facute. "Sintem aici pentru a ajuta la reconstructia acestei provincii, ai carei locuitori au fost supusi multor incercari in ultimii ani. Este mult de munca, dar sint convins ca motivarea noastra si excelentul spirit de lupta romano- american ne vor ajuta sa indeplinim aceasta misiune", a afirmat Iuri Tanase. Pe timpul vizitei, generalul maior Mc de Kruif a avut o intrevedere cu comandantii de companie si comandantii de plutoane, fiind discutate detaliile de planificare a operatiilor militare viitoare. De asemenea, colonelul Harry S. Tunnel, comandantul Brigazii Stryker, a discutat cu militarii raniti in incidentul din data de 30 septembrie, in care unul dintre autovehiculele din patrula romaneasca ce executa o misiune pe autostrada A1 a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Plutonierul Danut Buzatu, caporalul Ionut Bogdan Ciubotaru si fruntasul Ionut Dumbrava, trei dintre militarii aflati in HMMWV-ul implicat in incident, au fost externati si se afla la recuperare la subunitati, iar fruntasul Emanuel Cornel Berdei a fost operat in spitalul din baza Lagman, fiind transferat la Centrul Medical Regional din Ramstein, Germania, pentru investigatii medicale suplimentare si tratament de specialitate. "Sintem o rotita dintr-un angrenaj mare si puternic, ce a functionat fara probleme si facem tot posibilul sa fie asa pina la sfirsitul misiunii", a spus ofiterul de relatii publice lt. Cornelia Popa. Peste 400 de vrinceni fac parte din Batalionul Manevra 280 dislocat in Afganistan, unul dintre cele mai "fierbinti" teatre de razboi din lume. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.