Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 06.10.2009

Ziarul de Vrancea
6 oct 2009 617 vizualizări
Pediatru in Romania: "Avem dotari, dar n-are cine sa le mai foloseasca"; Oprescu, sponsorizat de fabrica de diplome ; Drumul romanilor a rezistat 2.000 de ani, al lui Berceanu, doi; Doborat de justitia romana

Doborat de justitia romana. Un clujean se judeca de aproape 15 ani cu procurori si judecatori, unii dintre ei cu functii inalte in Consiliul Superior al Magistraturii sau in Parchetul General, pe care ii acuza ca au refuzat sa-i faca dreptate. Ioan Dudut are 53 de ani si, de cand se judeca, a pierdut doua apartamente si s-a imbolnavit de diabet si insuficienta renala cronica, motiv pentru care face dializa de trei ori pe saptamana, scrie EvZ.


Ce taxe cresc in 2010. Basescu: "Prefer cresterea TVA". Presedintele Traian Basescu sustine, ca metoda de a obtine mai multi bani la bugetul de stat, marirea TVA-ului, ca alternativa la impozitarea si mai drastica a mediului de afaceri prin marirea cotei unice de impozitare, de la nivelul actual de 16%. "Prefer majorarea TVA majorarii cotei unice de impozitare", le-a spus ieri presedintele Traian Basescu oamenilor de afaceri straini la Forumul Economic Roman, in cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri cu usile inchise, conform unor surse prezente la discutii, scrie Gandul.


Sondaj CCSB: In turul 2, Basescu pierde indiferent de oponent. Traian Basescu ar putea pierde in turul 2 al alegerilor prezidentiale in fata oricaruia dintre cei trei contracandidati importanti: Mircea Geoana, Crin Antonescu si Sorin Oprescu, conform celui mai recent sondaj de opinie CCSB, realizat la comanda IMAS. Sondajul CCSB, cu o eroare tolerata de 3,1%, a fost realizat in perioada 2-3 octombrie a.c. la comanda IMAS. Fondatorul IMAS, Alin Teodorescu, se afla printre sustinatorii candidatului independent Sorin Oprescu, scrie Cotidianul.


Cum a ratat Romania un moment de glorie. Vestea includerii doinei in patrimoniul Cultural al UNESCO a fost primita cu bucurie, dar si cu surprindere in Romania. Desi anuntul a fost facut public pe pagina de internet a UNESCO inca de joi, 1 octombrie, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National nu a anuntat nici pana astazi succesul, desi a fost principalul initiator al demersului. Informatia a aparut doar dupa cateva zile, dupa ce a fost descoperita de bloggeri si jurnalisti. Intamplarea, care poate parea minora la prima vedere, este ilustrativa pentru incapacitatea autoritatilor romane de a promova performantele artei si culturii romanesti. Prin comparatie, includerea tangoului in patrimoniul cultural UNESCO a devenit aproape instantaneu o stire internationala de larga circulatie, ca urmare a promovarii sale agresive in toate mediile, scrie Romania libera.


Bacalaureatul tine din ianuarie pana in iulie. Examenul de maturitate din 2009-2010 se intinde pe tot parcursul clasei a XII-a. Daca Bac-ul se dadea inainte la sapte materii, anul acesta programa prevede doar trei. El este precedat de alte examene eliminatorii. Elevii vor sustine prima proba in luna ianuarie 2010, scrie Adevarul.


Pediatru in Romania: "Avem dotari, dar n-are cine sa le mai foloseasca". Maia are abia un an si-o luna, dar, in loc sa se zbenguie in parc, sta tintuita in gips, intr-un pat din Spitalul Marie Curie. S-a nascut cu o luxatie de sold si un piciorus mai scurt. Peste cativa ani, intr-o Romanie in care s-a desfiintat specializarea "ortopedie pediatrica", Maia ar avea toate conditiile sa ajunga un adult schilod, caruia statul ar trebui sa-i plateasca o pensie de handicap. Sansa ei de azi s-a numit doctorul Gheorghe Burnei, care a operat-o si i-a asigurat, cel putin din punct de vedere ortopedic, un viitor normal, scrie EvZ.


Un pedofil in serie, doctor in filozofie si consultant pentru Shell, retinut la Bucuresti. Un cetatean englez, doctor in filozofie si senior consultant la Shell International Olanda, a fost retinut ieri, intr-un apartament din Bucuresti, in timp ce se pregatea sa intretina raporturi sexuale cu doi minori din Petrosani. Politistii sustin ca britanicul mai are la activ cel putin 20 de asemenea fapte savarsite pe teritoriul Romaniei, majoritatea in localitati din Valea Jiului, scrie Romania libera.


Oprescu, sponsorizat de "fabrica de diplome". Sediul de campanie al prezidentiabilului independent este gazduit intr-o cladire a Universitatii "Spiru Haret", imperiu patronat de vechiul tovaras Aurelian Bondrea. Fabrica de diplome "Spiru Haret" si Aurelian Bondrea, rectorul si patronul acestui imperiu financiar, sunt primii sustinatori materiali ai candidatului Sorin Oprescu, scrie EvZ.


Drumul romanilor a rezistat 2.000 de ani, al lui Berceanu, doi. Pe centura Gherlei, o buna bucata din "asfaltul lui Berceanu" s-a intins comod chiar peste drumul roman. Unde nu s-a asezat pe fundatia facuta de soldatii romani s-a asternut pe terenuri neverificate suficient si, la prima ploaie mai tare, de Sfanta Maria, s-a prabusit. Raportul de constatare spune ca acolo trebuiau facute "studii geodezice aprofundate". "S-au facut niste studii geodezice, dar nu de profunzime", ne explica Ion Pantelimon, director la Directia de Drumuri Cluj, scrie Cotidianul.


Mafiile se extind in Europa de Est. Condamnat la moarte de Camorra, mafia napoletana, pentru ca i-a dezvaluit afacerile si metodele, Roberto Saviano, 30 de ani, a declarat ca in prezent cerceteaza fluxurile criminale din Europa de Est, tema viitoarei sale carti. Saviano subliniaza cu fiecare ocazie mondializarea pericolului mafiot si arata ca mafiile reprezinta o amenintare pentru tinerele democratii balcanice, stiind sa profite de bulversarile geopolitice regionale, scrie Romania libera.


Basescu se declara in criza de idei. Oamenii de afaceri ii propun solutii cat pentru 10 presedinti. Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, la Ludus, ca nici el, nici Guvernul sau BNR nu si-au propus sa scoata Romania din criza, ci doar sa-i limiteze efectele, depasirea acesteia depinzand de iesirea din criza a pietelor de export ale tarii. Oamenii de afaceri romani nu au pasivitatea lui Basescu. Consultati de Cotidianul, acestia ii ofera presedintelui nenumarate solutii pentru iesirea din criza.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.