Ultima oră

POLITICA: Mircea Geoana: Sa facem in jurul CEC o banca romaneasca de stat, care sa acopere 20% din piata

Ziarul de Vrancea
5 oct 2009 467 vizualizări
Presedintele PSD Mircea Geoana a comentat duminica seara, in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, asupra crizei economice si a avansat unele propuneri din prisma "lectiilor" pe care le-ar fi dedus, relateaza NewsIn

. Una din propunerile avansate de liderul social-democrat este deschiderea "in jurul CEC" a unei banci romanesti de stat.


* "Lectia pentru mine este urmatoarea: un pic mai nationalisti din punct de vedere economic. M-am lamurit ca daca n-am o banca romaneasca, dar care s-o dau poate la management strain, sa fie un management privat, dar sa fie o banca romaneasca de stat.... Putem sa avem in jurul CEC-ului, sa facem o banca si sa acopere cam 20% din piata, astazi e posibil sa o facem", a sustinut Geoana.


In plus, presedintele PSD a mai precizat si ca Romania nu trebuie sa mai depinda doar de pietele occidentale pentru exporturile romanesti.


* "Trebuie sa ne ducem spre pietele pe care le-am pierdut", a sustinut el, cu referire la China.


* "Eu trei lucruri am invatat din criza: daca nu ai economie putin mai puternica esti foarte vulnerabil si te ia mama naibii la prima criza care adie din occident - occidentul este extrem de cinic si extrem de egoist cand e vorba de interesul propriu. Uitati-va la cele 20 de miliarde de euro pe care le-am luat ca sa putem sa pompam in bancile lor din Romania", a afirmat Geoana, referindu-se si la necesitatea dezvoltarii Romaniei rurale si a deschiderii pietei interne romanesti.




de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.