Ultima oră

POLITICA: Politic Show 05.10.2009

Ziarul de Vrancea
5 oct 2009 553 vizualizări
Opozitia il duce pe Boc la Curtea Constitutionala; PNL negociaza cu UDMR pentru motiunea de cenzura; Ioan Rus: PSD putea evita iesirea de la guvernare; Oprescu - si nelansat, si fara Cozmanca


Ioan Rus: PSD putea evita iesirea de la guvernare. PSD ar fi putut evita iesirea de la guvernare, mai ales ca marele dezavantaj este pierderea resurselor inainte de campanie. Pe scurt, aceasta este analiza pe care social-democratii Ioan Rus si Vasile Dancu, reprezentantii Grupului de la Cluj, au facut-o la finalul unei saptamani in care PSD a ales opozitia. "Pana la urma ce s-ar fi intamplat daca PSD nu iesea de la guvernare? Candida presedintele Senatului cu echipa sa de zece ministri impotriva presedintelui Romaniei cu echipa lui de zece ministri. Care era problema? De ce sa trebuiasca sa iesi de la guvernare neaparat, in realitate? Puteai sa candidezi si de acolo." Integral in EvZ.


Opozitia il duce pe Boc la Curtea Constitutionala. De doua zile, oficiali ai PSD sustin pe diverse canale media ca guvernul Boc II nu este constitutional. Surse din conducerea social democratilor ne-au declarat ca "luni se vor analiza" caile de atac la Curtea Constitutionala in ceea ce priveste Executivul. Practic, social democratii considera ca intregul Guvern este neconstitutional - "atunci cand un guvern sufera modificari in ceea ce priveste compozitia politica, el trebuie sa fie validat de Parlament, ceea ce nu s-a intamplat cu guvernul Boc II", a declarat pentru Cotidianul Bogdan Niculescu-Duvaz, purtatorul de cuvant al PSD, citat de Cotidianul.


PNL negociaza cu UDMR pentru motiunea de cenzura. Liberalii demareaza astazi negocierile cu UDMR pentru sustinerea motiunii de cenzura la adresa Guvernului, pe care intentioneaza sa o depuna. "Ne mentinem ferm intentia de a initia o motiune. Sunt pregatite consultari cu UDMR, in principal, pentru a vedea daca putem sa strangem semnaturile necesare", a declarat, ieri, presedintele PNL, Crin Antonescu. Integral in Adevarul.


Oprescu "" si nelansat, si fara Cozmanca. Sorin Oprescu a ramas printre putinii aspiranti la cea mai inalta functie in stat care nu si-au lansat candidatura. Cu putin inaintea startului in cursa electorala, primarul Capitalei a operat si o modificare esentiala in echipa sa: Octav Cozmanca nu va mai fi sef de campanie si va fi inlocuit, cel mai probabil, de consilierul Radu Rizescu. Dupa cateva amanari, pricinuite de evenimentele politice recente, Sorin Oprescu si-ar putea anunta astazi candidatura la alegerile prezidentiale, scrie Romania Libera.


In editorialul "Noul maglavit", Cristian Tudor Popescu afirma: "Daca in 2004 Traian Basescu a castigat atacand o persoana usor de urat, Adrian Nastase, in care a concentrat imaginea sistemului ticalosit al PSD-ului, acum vrea sa castige atacand tot ce nu e popor in Romania. Justitia nu e poporul, e o adunatura de corbi in roba, lacomi si aroganti, presa nu e poporul, este scula mogulilor diabolici, parlamentul trebuie retezat ca o ruda de salam, caci nici el nu e poporul, guvernul a fost retezat deja, partidele, care vor sa incalece statul, trebuie tinute in cusca. Toate aceste institutii, usor de urat, sunt dusmanii poporului." Integral in Gandul.


In editorialul "Ne intoarcen in 1990?", Dan Cristian Turturica scrie: "Spre deosebire de tari precum Islanda, Letonia si Ungaria, ale caror guverne au cazut din cauza turbulentelor economice, analistii cred ca in Romania criza a fost cauzata de luptele politice." Aceasta este fraza-cheie a articolului publicat de New York Times, la sfarsitul saptamanii trecute, despre destramarea guvernului PDL-PSD. O fraza seaca intr-un articol scurt, esenta a ceea ce numerosi jurnalisti romani sustin de cateva luni bune, dar care cantareste cat o sentinta. Daca cineva ar dori sa afle peste ani, in cateva cuvinte, ce s-a intamplat in aceasta tara in 2009, asta ar fi raspunsul pe care l-ar primi. Integral in Romania Libera.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.