Ultima oră

Chef si legume premiate la Ziua Recoltei

Doina Ganea
5 oct 2009 1381 vizualizări
Doar doi reprezentanti ai Consiliului Local Focsani s-au numarat printre cei care au apreciat standurile bogate ale toamnei vrincene u legumele premiate au putut fi admirate de curiosi la standul special amenajat in Piata Moldovei

"Ziua Recoltei" a adus si anul acesta in Piata Moldovei sute de vizitatori, majoritatea sperind sa cumpere legume pentru iarna la preturi reduse, dar si persoane dornice sa guste din must si pastrama. Spre deosebire de anii anteriori, la Ziua Recoltei n-au mai fost atit de prezente personalitatile politice locale. Printre cei care au admirat standurile de concurs cu cele mai fumoase poame sau cu cele mai frumoase borcane de muraturi s-au numarat prefectul Ion Oprea, edilul sef Decebal Bacinschi, vicepresedintele Consiliului Judetean Mircea Diaconu, consilieri judeteni PNL Nicolae Latcan si Nicu Mazere precum si consilierii locali PSD Radu Nitu si George Mardare. Oficialitatile au "testat" pe rind bunatatile si au admirat produsele legumicultorilor de la Radulesi sau Biliesti, ultimele prezentate de insusi primarul PSD, Ovidiu Butuc. Ziua Recoltei a reprezentat insa un moment de destindere si buna dispozitie pentru toata lumea. Dupa o slujba religioasa nicio oficialitate locala nu a luat cuvintul. Faptul ca primul gospodar al municipiului nu a tinut un "speech", asa cum facea in fiecare an, practic a inchis calea si celorlalti politicieni sau oficialitati cum ar fi prefectul Ion Oprea. Pentru presa insa primul care a rupt tacerea a fost tot primarul Decebal Bacinschi. "Este foarte frumos si aproape la fel ca in toate duminicile de peste an", a declarat Decebal Bacinschi. Ziua Recoltei a continuat cu un "pelerinaj" al politicienilor printre tarabele pietarilor. "Apreciez in fiecare an efortul organizatorilor si al legumicultorilor. Am dori insa ca anul viitor sa se infiinteze un stand cu produse ecologice pentru ca am vazut ca sint destul de multe in piata", a fost de parere vicepresedintele CJ Vrancea, Mircea Diaconu.


Miss Recolta 2009


Expozantii s-au pregatit special si anul acesta pentru Ziua Recoltei aducind din gradina numai produse pe alese. Standul cu produsele participante la concurs a atras cele mai multe priviri si cuvinte de lauda. Agricultorii au adus vinete si gogosari uriase, bostani si conopide imense, dovlecei de diferite forme sau lungi de 1,5 metri, struguri de peste un kilogram, dar si cosuri cu legume si borcane cu muraturi taiate in mod deosebit si frumos aranjate. Ineditul a constat in faptul ca din legume a fost imaginata chiar si o "Miss Recolta 2009". De la Ziua Recoltei nu a lipsit nici profesorul Ionica Sava din Cindesti, cultivatorul de aluni. Ca in fiecare an, pentru rezultatele lor, producatorii au fost rasplatiti de reprezentantii Administratiei Pietelor cu diplome si premii modeste in bani. Expozantii au fost premiati cu gratuitati la mesele din Piata de la 3 luni si pina la un an, dar si cu bani. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.