Ultima oră

Numai 76% dintre focsaneni au acces la apa potabila

Iulia Crețu
3 oct 2009 861 vizualizări
Se pregateste un proiect de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa si canalizare in municipiu

Consiliul Local Focsani va participa cu 2% din valoarea unui proiect european de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa si canalizare in municipiu, intr-un proiect al Companiei de Utilitati Publice SA Focsani. Valoarea totala a acestuia este de 18.140,110 mii euro, investitie esalonata pe patru ani si finantata 77% din bani de la UE, la care se adauga subventii de la bugetul de stat. Partea de 2% de la bugetul local reprezinta suma de 330,150 mii euro. Programul va presupune extinderea retelei de distributie a apei si canalizare in cartierul Mindresti, adica reabilitarea retelei de distributie apa pe 25 de strazi, extinderea retelei pe alte 26 de strazi, reabilitarea sistemului de canalizare pe 20 de strazi si extinderea lui pe inca 46 de strazi. De asemenea, banii europeni vor fi folositi si pentru realizarea unei statii de pompare apa uzata in cartierul Mindresti, cu o conducta de refulare de 200 m. "Prin implementarea acestui proiect se va realiza imbunatatirea accesului la apa potabila de la 76% actual, la 95% dupa 2014 si cresterea gradului de acoperire pentru colectarea apei uzate de la 73% la peste 95% dupa 2014", se arata in raportul de prezentare al proiectului de la Primaria Focsani. In acest sens, alesii locali au fost si pentru derularea unui studiu de fezabilitate pentru acest obiectiv de investitii. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.