Ultima oră

POLITICA: Ultima ora: Traian Basescu a semnat decretul de revocare a ministrului de interne Dan Nica. Vasile Blaga, numit interimar

Ziarul de Vrancea
1 oct 2009 591 vizualizări
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 01 octombrie, decretul pentru revocarea din functia de viceprim-ministru si ministru al Administratiei si Internelor a lui Dan Nica. Traian Basescu l-a numit vicepremier si ministru de Interne interimar pe Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.



Seful statului a discutat, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, cu Dan Nica, caruia i-a sugerat sa demisioneze, insa acesta a refuzat.


Social-democratii au anuntat, anterior, ca ministrii PSD vor demisiona din Guvern imediat dupa ce seful statului va semna decretul privind revocarea lui Dan Nica.


Criza din coalitie a debutat la inceputul acestei saptamani, cand premierul Emil Boc si-a anuntat intentia de a-l revoca din functie pe Dan Nica si a cerut PSD sa nominalizeze un inlocuitor pentru acesta. Social-democratii au refuzat, anuntand ca singura lor propunere pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne este Dan Nica.


Seful Guvernului le-a acordat, luni, social-democratilor un termen de 24 de ore pentru desemnarea unui inlocuitor pentru Dan Nica. O zi mai tarziu, dupa ce social-democratii au refuzat sa faca o noua nominalizare, Emil Boc i-a trimis presedintelui Traian Basescu propunerea de revocare din functie a lui Dan Nica si de numire in locul acestuia, ca interimar, a lui Vasile Blaga.


Decretul a fost semnat de seful statului joi dimineata.



de D.T. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.