Ultima oră

Liber la procese

Nicoleta Cristea
29 sep 2009 826 vizualizări
De ieri, procesele au fost reluate in Vrancea u si procurorii au renuntat la forma de protest anuntata la inceputul lunii, astfel incit vor intra la rindul lor in sedinte, iar audientele se vor tine in ritmul normal de lucru

Instantele din Vrancea au functionat ieri in mod normal, activitatea fiind reluata. Toate procesele au fost strigate, indiferent de natura lor. Aceasta in conditiile in care pina saptamina aceasta au fost discutate doar dosarele cu arestati, privind numai masura preventiva luata asupra acestora. Si la arhive programul s-a desfasurat normal, grefierii fiind asaltati de justitiabili, dar si de avocatii care pina mai ieri nu aveau voie nici ei sa studieze dosarele clientilor. Dat fiind ca Adunarea Generala a judecatorilor din judet a decis vineri sa suspende protestul demarat la inceputul lunii septembrie, si procurorii s-au intilnit pentru a discuta in aceasta privinta. "Am discutat in cadrul Adunarii Generale si am decis sa reluam programul normal de lucru, inclusiv cel cu publicul, incepind de azi (ieri, n. r.)", a precizat procurorul Victoria Birsan, prim procurorul adjunct al Parchetului Judetean. Si la Curtea de Apel Galati, instanta imediat superioara a Tribunalului Vrancea, judecatorii au decis sa isi reia activitatea. "Constatind ca s-au facut primii pasi in directia solutionarii revendicarilor Adunarilor Generale ale Judecatorilor, prin initierea unui dialog institutional cu puterea legislativa privind posibilitatea incheierii unui Pact national pentru justitie si pentru solutionarea prin masuri concrete a solicitarilor puterii judecatoresti, Adunarea Generala a judecatorilor Curtii de Apel Galati a hotarit, cu majoritate de voturi, suspendarea protestului si reluarea activitatii de judecata precum si a activitatii normale a celorlalte compartimente ale instantei, incepind de luni si pina la data de 20 noiembrie 2009, data limita de fundamentare a proiectului legii de buget pentru anul 2010 cind, intr-o noua sedinta a Adunarii Generale, se va hotari cu privire la evolutia protestului", au specificat reprezentantii CA Galati. Si magistratii vrinceni au avertizat ca se vor reintilni la discutii pe 15 decembrie, pentru a reevalua stadiul de solutionare al solicitarilor adunarilor generale. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.