Ultima oră

De luni se reiau sedintele de judecata

Nicoleta Cristea
26 sep 2009 1051 vizualizări
Judecatorii vrinceni refuza insa in continuare sa fie implicati in alegeri si solicita de asemenea demiterea ministrului Predoiu u CA Galati judeca dosarele cu arestati

Judecatorii vrinceni vor relua activitatea de judecata, acest lucru fiind decis in cadrul Adunarii Generale de ieri. Protestele vor inceta asadar, insa magisttratii atentioneaza ca pe 15 decembrie vor reevalua stadiul de solutionare a solicitarilor adunarilor generale. In schimb, nemultumirea magistratilor vizavi de implicarea lor in alegeri va fi in continuare discutata, desi nici pina acum nu s-au intrecut sa participe la scrutine. In acest sens, presedintele Tribunalului Vrancea, judecatorul Adrian Toni Neacsu, va solicita Biroului Electoral Central si Consiliului Superior al Magistraturii sa se pronunte asupra refuzului de a fi desemnati judecatorii in birourile electorale. Rasturnarea de situatie are loc dupa infiintarea comisiei speciale pentru analizarea crizei din justitie. "Puterea legislativa a dat dovada de deschidere pentru cunoasterea si rezolvarea problemelor structurale grave ale sistemului judiciar. Judecatorii din judetul Vrancea isi exprima speranta ca prin intelegerea incheiata ieri (joi, n.r.) s-a constituit o premisa a repunerii in normalitate a sistemului judiciar, raminind ca prin incheierea intr-un timp cit mai scurt a Pactului pentru justitie sa se ajunga la identificarea de solutii concrete, legislative si administrative, care sa asigure, sa garanteze si sa consolideze Statutul constitutional al puterii judecatoresti in ansamblu si al fiecarui judecator si procuror in parte", se arata intr-un comunicat al Tribunalului Vrancea. Chiar daca spiritele s-au mai linistit insa, judecatorii sint de neclintit in privinta ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, si ii cer in continuare demisia, in parte si "pentru incapacitatea manageriala de a gestiona problemele sistemului judiciar". Pe de alta parte, magistratii Curtii de Apel Galati au decis joi sa schimbe formele de protest anuntate. Astfel, s-a luat in discutie necesitatea largirii sferei cauzelor ce urmeaza a fi judecate pe perioada desfasurarii protestului, iar judecatorii Curtii de Apel Galati au hotarit, cu majoritate de voturi, ca in materie penala sa fie solutionate si cauzele cu arestati. In acest mod, toate recursurile sau apelurile care pleaca de la Tribunalul Vrancea, si in care sint arestati, vor fi luate in discutie. "La Curtea de Apel Galati a avut loc o noua Adunare Generala a Judecatorilor convocata in conformitate cu dispozitiile art. 20 alin. 2 din Regulamentul de Ordine Interioara al instantelor judecatoresti, respectiv la solicitarea unei treimi din numarul judecatorilor care o compun. în consecinta, protestul initiat la data de 1 septembrie 2009 va continua pina la data de 5 octombrie 2009, in forma hotarita in sedinta anterioara a Adunarii Generale a Judecatorilor Curtii de Apel Galati din ziua de 21 septembrie 2009, cu mentiunea suplimentara ca, in materie penala, vor fi solutionate si dosarele cu arestati", au precizat reprezentantii Curtii de Apel Galati. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.