Ultima oră

Gheorghe Neagu vrea filiala USR in Vrancea

Ziarul de Vrancea
26 sep 2009 885 vizualizări
Scriitorul spune ca adevaratii autori vrinceni au nevoie de promovare, pentru ca apar tot felul de papitoi care se dau scriitori si care incearca sa le ia fata celor talentati cu carti pe care nu le citeste nimeni

Scriitorul vrincean Gheorghe Neagu, editorul revistei Oglinda Literara, a fost ales in comitetul de conducere al filialei Bacau a Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), organizatie nationala a oamenilor de litere care numara si 12 minuitori ai condeiului din judetul nostru. Sedinta de alegeri a avut loc joi, 24 septembrie, in comitet fiind alesi sase scriitori din Moldova, in frunte cu presedintele Calistrat Costin, singurul bacauan dintre ei, care a primit votul de incredere pentru inca un mandat din partea celor 58 de membri. Gheorghe Neagu spune ca se gindeste serios sa faca o reprezentanta a URS in Vrancea pentru a pune mai bine in valoare scriitorii talentati din judet. "De regula eu muncesc si fac totul ca sa iasa", a spus scriitorul, entuziasmat de noua sa calitate. Neagu spune ca din vechea conducere de la Bacau a ramas doar presedintele Calistrat Costin, "un om care a demonstrat o deosebita finete comportamentala" si caruia ii datoreaza migrarea de la filiala din Iasi. Presedintele a declarat presei bacauane ca "filiala este vazuta bine la nivel central si este formata din scriitori reprezentativi pentru literatura romana contemporana". Cum in curind vor avea loc alegeri la nivel national, breasla scriitorilor isi doreste sa fie luata in serios de guvernanti. "Sintem un ONG de interes public deosebit, iar parteneriatul cu cei de la guvernare trebuie sa devina o realitate in noul mandat. Pe 23 octombrie, cind ne vom alege presedintele pe tara, o sa cautam sa alegem in fruntea noastra omul care sa faca acest parteneriat", a adaugat Neagu. Scriitorii vor avea de ales intre actualul presedinte Nicolae Manolescu, renumit critic literar, in prezent ambasador al Romaniei la UNESCO, si Nicolae Breban, cunoscut scriitor, romancier, eseist, dramaturg si apreciat om de cultura. Referindu-se la oamenii de litere din Vrancea, Gheorghe Neagu spune ca in ultima vreme "apar tot felul de papitoi care se dau scriitori si care cer sponsorizari de la agentii economici pentru manuscrise citite doar de ei", ceea ce e pagubos pentru bruma de cultura din Vrancea. "Ne cam ducem si in urma noastra nu vine nimic ... Trebuie sa ne preocupam si sa incurajam tinerii care au talent", a spus Gheorghe Neagu. (S. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.