Ultima oră

Accidente adevarate, dar si simulate

Dan Chiriac
26 sep 2009 1089 vizualizări
Soselele din judet au fost pline cu accidente u preventiv, politisti au simulat de fata cu elevii un accident la Scoala Stefan cel Mare Focsani

Mai multe accidente au avut loc joi in judet. Primul s-a produs la Odobesti, unde Viorel Chirila, de 46 ani, din Focsani, in timp ce conducea auto marca Citroen, nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers si a intrat in coliziune cu mopedul condus de Gheorghe Oprea, de 50 ani, din Odobesti. în urma impactului, motociclistul a fost ranit usor. La Negrilesti, Rodica Bulimei, de 40 ani, din Tulnici, in timp ce conducea un Renault, nu a adaptat viteza intr-o curba, a patruns pe contrasens si a acrosat un alt autoturism care circula in acelasi sens de mers. Soferita a fost cea ranita. Si politistii din Maicanesti au fost sesizati ca o localnica, Valeria Munteanu, de 64 ani, a fost internata la Spitalul din Focsani. Oamenii legii au stabilit ca femeia a necesitat ingrijiri medicale deoarece cu o seara inainte, in timp ce se deplasa cu caruta pe un drum agricol, s-a dezechilibrat si a cazut din atelaj. La Golesti, Jenica Ungureanu, de 55 ani, din Focsani, in timp ce se deplasa cu bicicleta, din cauza neatentiei si a starii de ebrietate, s-a dezechilibrat si a cazut cu capul pe asfalt. La Bolotesti, Stelian Cirjan, de 59 ani, din localitate, in timp ce se deplasa cu un atelaj hipo, s-a dezechilibrat si a cazut pe carosabil, ranindu-se grav. In afara localitatii Calimanesti, Alexandru Pogacean, de 43 ani, din Turda, judetul Cluj, in timp ce conducea o autoutilitară marca Mercedes, a acrosat ºi accidentat usor pe Dan Comanescu, de 54 ani, din Bacau, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure.


Au vazut un coleg calcat de masina


Dupa atitea accidente adevarate, politistii vrinceni au simulat ieri un alt accident produs in fata Scolii "Stefan cel Mare" din Focsani. Actiunea s-a desfasurat in cadrul Saptaminii Prevenirii Criminalitatii. Mai multi elevi au asistat la demonstratie. Potrivit scenariului, un elev a traversat strada si a fost accidentat de o masina Ford. Primul ajutor a fost acordat de catre cei de la "Sanitarii Priceputi". Acestia au solicitat si ajutorul ambulantei, dar la fata locului nu a ajuns nici un echipaj. Asta pentru ca toate masinile erau la interventii adevarate. "Am simulat un accident rutier in care un elev a traversat strada prin loc nepermis, desi in fata scolii exista o trecere de pietoni. Din cauza neglijentei sale, acesta a fost lovit de o masina si a suferit rani grave, care au necesitat multe zile de ingrijiri medicale. Este important ca toti elevii sa respecte regulile rutiere pentru a nu deveni victimele unor astfel de accidente", a spus subinspectorul Catalin Manea, de la Circulatie. Elevii strinsi pe marginea drumului au privit atent cele petrecute si au promis ca vor fi mai atenti. "Vom continua actiunile preventive si dupa terminarea acestei saptamini pentru ca este important ca elevii sa nu ajunga pe un pat de spital", a spus subcomisarul Monica Manolache, de la Compartimentul de Prevenire. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.