Ultima oră

Groapa de gunoi va fi stinsa cu apa din Milcov

Silvia Vrînceanu Nichita
25 sep 2009 1258 vizualizări
Depozitul de la Golesti nu fusese stins nici pina aseara, in ciuda avalansei de reclamatii venite de la cetateni

CUP Salubritate SRL Focsani nu a reusit sa stinga pina aseara focul izbucnit la groapa de gunoi a orasului, in ciuda faptului ca avertismentul dat miercuri de Garda de Mediu a expirat la ora 20.00. La ora inchiderii editiei, resturile menajere fumegau inca pe zeci de metri patrati, spre disperarea focsanenilor care au inrosit telefoanele pompierilor. "Am sunat mai multe persoane la 112 si pompierii au zis ca iau ce decizie vor, pentru ca nu este foc cu flacara. Nici n-au vrut sa se prezinte", ne-a spus cititorul nostru Dan Toma. "Aseara a fost in tot orasul un miros de plastic ars. Presupun ca a fost multa dioxina in aer fapt ce mi-a provocat o stare de voma. Nu am crezut ca intr-o tara democratica precum se considera a fi Romania, se poate intimpla un lucru atit de grav! Groapa de gunoi este un loc public de acumulare de deseuri care pot fi reciclate. Se pare ca administratorii rampei prefera sa arda deseurile, crezind ca arderea lor ar duce la costuri mai mici si mai putina bataie de cap. Dioxina provenita de la arderea deseurilor intoxica atit populatia Focsaniului cit si pe cea din jurul lui. Aseara eu am sunat in jurul orelor 20:33 la 112, dar se pare ca n-au luat in considerare apelul meu", ne-a scris pe forum cititorul Antonio. Contactat de reporteri, seful Garzii de Mediu a spus ca firma de salubritate s-a mobilizat pentru a stinge focul, insa nu a reusit. "Eu sint in rampa, lucrurile s-au mai schimbat, in sensul ca 70-80% din foc e stins, dar a mai ramas o portiune care se reaprinde, probabil din cauza biogazului. Sint citeva focare, inca mai e fum, dar e mult mai bine decit marti seara. Vor sa traga apa din riu pentru a stinge total, se zbat oamenii, fac tot ce pot. Noi vom monitoriza situatia", ne-a spus directorul Gheorghita Berbece, care a adaugat ca focul ar trebui sa fie stins pina in aceasta dimineata, daca echipele mentin ritmul. In conditiile in care se vorbeste de reducerea poluarii, deocamdata nimeni nu pare sa stie care sint costurile celor cinci zile de fum toxic. (Silvia VRINCEANU)


Cititi si:CUP Salubritate - Cernobil 2







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 11 ore, 17 minute, 59 secunde
daca nu interventia pompierilor a stins asa zisul incendiu de la groapa de gunoi, atunci cine?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.