Ultima oră

Reorganizare cu scandal in penitenciar

Nicoleta Cristea
25 sep 2009 1022 vizualizări
Detinutii mutati in alta camera se tem ca vor fi transferati in alte unitati de penitenciare, iar familiile nu ii vor mai putea vizita

Penitenciarul Focsani se confrunta cu un numar mare de detinuti aflati in regimul semi-deschis, astfel incit a fost nevoie de o reorganizare a camerelor. Mai multi detinuti au fost mutati in acest sens intr-o alta camera, fapt care i-a nemultumit, intrucit noua "garsoniera" este mai mica, ea facind parte de fapt din corpul de cladire destinat detinutilor aflati la regim inchis. "A avut loc o reorganizare administrativa a regimului semi-deschis, datorita numarului mare de persoane lipsite de libertate aflate aici. Am inclus inca o camera in sectia de regim semi-deschis, camera care face parte dintr-o alta aripa, unde spatiul este mai mic. Cei care au fost mutati sint nemultumiti de camera, chiar daca atunci cind s-au aflat la regim inchis au mai stat aici. Insa chiar daca au fost mutati nu li s-au schimbat drepturile si nici regimul", a explicat subcomisarul Dan Slavoiu, purtatorul de cuvint al Penitenciarului. Intr-adevar, detinutii transferati au fost nemultumiiti de decizia luata, si au pus totul pe seama unei "uri personale". Sotia unuia dintre acestia este convinsa ca autoritatile din penitenciar au ceva impotriva lui, si de aceea i-au fost create neplaceri. "I-a mutat intr-un ghetou, fara nici un motiv, fara comisie, doar din ura personala. Acum vor sa ii bage in masina si sa ii trimita la Tulcea", s-a plins femeia. Cu toate acestea, purtatorul de cuvint a aratat ca deocamdata nimeni nu va fi dus in alta unitate de detentie. "Exista in permanenta o temere in rindul lor legata de transfer. Acest lucru se intimpla insa doar in cazul supraaglomerarii, iar deciziile se iau la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si nicidecum la noi", a mai adaugat subcomisarul Dan Slavoiu. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.