Ultima oră

POLITICA:Tokes: conditia participarii la guvernare este autonomia

Ziarul de Vrancea
24 sep 2009 548 vizualizări
Eurodeputatul Laszlo Tokes a declarat, joi, la Oradea, ca sigura conditie pentru o eventuala participare la guvernare a reprezentantilor maghiarimii ar fi dobandirea unui sistem de autonomie pe mai multe niveluri, respectiv autonomie teritoriala (unde este cazul),

culturala pentru intreaga comunitate si statut special autonom pentru localitatile unde maghiarii sunt majoritari. Eurodeputatul s-a aratat ingrijorat de afirmatiile presedintelui UDMR, Marko Bela, privind eventuala participare la guvernare a Uniunii, afirmand ca aceasta nu ar avea de castigat din coalitie decat eventuale avantaje materiale sau ingaduinte de care a profitat atunci cand a guvernat si care nu motiveaza si nu satisfac comunitatea maghiara. Tokes a precizat ca problema unei participari la guvernare se va discuta vineri, 25 septembrie, la Cluj-Napoca, in cadrul Forumului de coordonare al Consiliului National Maghiar din Transilvania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.