Ultima oră

Alti 14 militari vrinceni pleaca in Afganistan

Raluca Manolache
24 sep 2009 947 vizualizări
Cadrele militare de la Brigada 8 Artilerie Mixta Al. I. Cuza Focsani se pregatesc pentru ceremonialul de plecare in Afganistan. Actiunea se va desfasura vineri, pe platoul unitatii.

"Brigada 8 Artilerie Mixta desfasoara ceremonia de plecare in teatrul de operatii Afganistan a echipei operationale de consiliere si legatura - tip garnizoana nr. 3 (O.M.L.T.-3)", spune cpt. Eugen Ciobotaru, ofiterul de relatii publice de la Brigada. Pe timpul ceremonialului se va da citire extrasului din ordinul de misiune, va fi efectuat apelul solemn, va fi oficiata o slujba religioasa si vor fi sustinute alocutiuni din partea autoritatilor. In aceasta misiune urmeaza sa plece 14 ofiteri si subofiteri care vor avea ca principala misiune consilierea militarilor afgani. "Echipa operationala de consiliere si legatura - tip garnizoana nr. 3 - urmeaza sa execute rotatia cu echipa operationala de consiliere si legatura - tip garnizoana nr. 2, echipa, de asemenea, instruita de comandamentul Brigazii 8 Artilerie Mixta, compusa din militarii aceleiasi brigazi", mai spune Eugen Ciobotaru. Scopul militarilor in cele sase luni de misiune va fi indrumarea, instruirea si consilierea militarilor din aceasta tara "fierbinte". In Afganistan se mai afla alti 400 de militari vrinceni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.