Ultima oră

Diplome pentru 50 de manageri de proiecte

Mihaela Beșleagă
24 sep 2009 1606 vizualizări
Printre managerii certificati se numara si doi viceprimari, Ion Gheorghita de la Jitia si Laurentiu Bobocea de la Suraia

Proiectele europene care se vor derula pe viitor in Vrancea se afla pe miini bune. De ieri, in judet exista in plus 50 de manageri de proiecte cu diploma, 43 angajati in cadrul primariilor din mediul rural si 7 angajati din Prefectura Vrancea. Acestia au primit certificatele de absolvire a cursurilor de manageri de proiecte, la finalul modulelor de pregatire care au totalizat 90 de ore. Nu numai functionarii din cadrul primariilor au primit atestate, ci si doi viceprimari, Ion Gheorghita de la Jitia si Laurentiu Bobocea de la Suraia. Proiectul a pus si baza unei retele de manageri, care se va concretiza la sfirsitul anului prin crearea unei baze de date comuna, care sa poata fi accesata de toate primariile incluse in proiect. "Cu pasi marunti, ne dorim sa ajungem la intarirea capacitatii administrative la nivel judetean, si prin crearea unei retele judetene. Avem ginduri mari si cu domnii primari, privind dezvoltarea durabila pe termen lung a localitatilor", a declarat Iulia Serban, consilier pentru afaceri europene in cadrul Institutiei Prefectului si managerul proiectului "Retea manageri proiect in unitatile administrativ teritoriale din judetul Vrancea". Proaspetii manageri de proiecte urmeaza in aceasta perioada alte doua module de cursuri, achizitii publice si ECDL (Permisul european de conducere a calculatorului), care urmeaza sa se incheie la sfirsitul anului. Proiectul "Retea manageri proiect", finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, isi propune specializarea functionarilor din primarii in domeniile Managementul proiectelor, Achizitii publice si ECDL. Valoarea programului este de 474.277 lei, din care 403.000 lei din fonduri UE, 2% fiind contributia Ministerului Administratiei si Internelor. Proiectul a debutat in aprilie acest an si se va incheia in aprilie 2010. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.