Ultima oră

AFACERI: Veste proasta pentru banci: Guvernul a eliminat obligativitatea platii pe card a salariilor in sectorul bugetar

Ziarul de Vrancea
23 sep 2009 485 vizualizări
Angajatii din sectorul bugetar vor putea sa-si primeasca drepturile salariale si in numerar, nu numai pe card cum prevede legislatia actuala, a declarat premierul Emil Boc, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri


. Primul act normativ adoptat in aceasta sedinta a Executivului a fost un proiect de lege privind modificarea OUG 149/2007 care prevede obligativitatea efectuarii platii salariilor pe card. Cele mai dezavantajate de aceasta masura vor fi bancile care nu vor mai beneficia de comisioanele aferente.


"Actul normativ da libertatea angajatilor de a opta pentru plata salariilor cash sau pe card", a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea. Potrivit acestora, ministerele vor trebui sa ia masuri astfel incat plata salariilor sa poata fi facuta si in numerar.


Emil Boc a cerut Secretariatului General al Guvernului sa solicite Parlamentului procedura de urgenta pentru adoptarea proiectului de lege.


In iulie, Curtea Constitutionala a hotarat ca plata obligatorie pe card a salariilor in sectorul bugetar este neconstitutionala deoarece, prin comisioanele impuse, se diminueaza din drepturile salariale. Astfel, prevederile OUG 149/2007 privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice sunt neconstitutionale.




de Claudia Pirvoiu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.