Ultima oră

POLITICA: Politic Show 23 .09.2009

Ziarul de Vrancea
23 sep 2009 507 vizualizări
Adriana Saftoiu testeaza atentia deputatilor. Cum poti sa declari orice in Parlamentul Romaniei ; PNL imparte functii virtuale, pe bani de campanie; Nemirschi a ramas la mana DNA; Realitatea demasca gasca Plesu-Ciutacu

PNL imparte functii virtuale, pe bani de campanie. Fiecare organizatie judeteana liberala va contribui cu minimumum 100.000 de leila campania prezidentiala a lui Crin Antonescu, afirma surse liberale. Suma a fost discutata, ieri, intr-o sedinta a conducerii liberale desfasurata la Palatul Parlamentului. Pentru a incuraja contributiile, conducerea centrala a stabilit un sistem inedit de rasplatire a filialelor fruntase. Astfel, filialele vor primi posturi de ministri, intr-o ipotetica participare a liberalilor la guvernare, direct proportional cu sumele oferite si cu numarul de voturi obtinute la alegerile prezidentiale. Totodata, se va tine seama si de media rezultatelor obtinute pana acum de fiecare filiala, scrie EvZ.


Adriana Saftoiu testeaza atentia deputatilor. Cum poti sa declari orice in Parlamentul Romaniei. Ca parlamentarii nu sunt atenti la ce se intampla in jurul lor, la sedintele de plen, e deja un truism. Deputatul PNL Adriana Saftoiu a vrut totusi sa verifice aceasta teza si si-a testat colegii marti dimineata, la sesiunea de declaratii politice. In prezenta a zece deputati, Saftoiu a citit, de la tribuna, o falsa declaratie politica, in fapt o alaturare de citate din oameni politici si jurnalisti americani, fara nicio legatura intre ele, cu teme mergand de la sclavie, saracie, terorism si folosirea arborilor de tisa de Pacific in tratarea cancerului. Saftoiu a citit declaratia ca si cum ar fi unitara, cursiv si linistit, fara sa faca vreo pauza si fara sa spuna ca preia niste citate. Deputatii prezenti in sala au aplaudat-o la final iar presedinta de sedinta, Daniela Popa (PC), i-a multumit la final, scrie Gandul.


Vanghelie vrea sa-l dea afara din partid pe Mitrea. Marian Vanghelie a cerut excluderea din partid a lui Miron Mitrea din cauza afirmatiilor facute cu privire la sustinerea lui Octav Cozmanca si a ideilor pe care acesta le-a exprimat cu privire la social-democrati, a spus Miron Mitrea, la Realitatea TV. Vanghelie confirma ca vrea sa scape de Mitrea, scrie Cotidianul.


Tribunale electorale pentru organizarea alegerilor? In contextul grevei magistratilor, care pune sub semnul intrebarii organizarea prezidentialelor, AEP sustine ca nu are personal pentru inlocuirea judecatorilor. Ca alternativa pe termen lung, AEP propune infiintarea tribunalelor electorale si scoaterea din carti a magistratilor.Prelungirea grevei magistratilor incepe sa provoace ingrijorari la nivelul clasei politice, in conditiile in care se apropie alegerile prezidentiale. Pe 1 octombrie ar trebui sa fie infiintat Biroul Electoral Central (BEC), dar asociatiile de magistrati au anuntat ca vor boicota scrutinul de pe 22 noiembrie, scrie Romania libera.


Comisia Europeana nu are nevoie de oameni 100%politici. "Importanta unui potorfoliu nu o judeci numai prin gestionarea unor sume importante de bani", spune comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban. Intr-un interviu acordat evz.ro, la final de mandat, acesta ne dezvaluie din culisele functiei de comisar european, dar si despre portofolii si metodele de negociere folosite de Romania ca sa isi creasca sansele de reusita. Citeste mai multe in EvZ.


Nemirschi a ramas la mana DNA. Cu 189 de voturi pentru si 8 abtineri (3 - PDL, 4 - minoritati, 1 - PSD) si 5 deputati care nu au votat (3 - PDL, 1 - PSD, 1 - UDMR), plenul Camerei a adoptat raportul comisiei "Nemirschi". Votul de ieri nu reprezinta o surpriza, dupa ce, in urma cu o saptamana, in unanimitate, in comisie s-a votat ca nu este cazul sa se recomande inceperea urmaririi penale pentru ministrul Mediului. Deputata PDL Sulfina Barbu - pe parcursul anchetei a fost un contestatar vehement al ministrului - ne-a explicat ieri de ce nu s-a ajuns la un verdict mai dur in comisie: "Concluziile comisiei solicita verificari ale unor organe ale statului, dar noi nu am cerut mai mult, pentru ca DNA a inceput deja cercetarile prealabile, si nu mai aveam dreptul sa ne suprapunem DNA-ului. Nu in ultima instanta, am fost instiintati ca raportul Garzii Financiare nu mai urma sa ne parvina pentru ca l-a cerut DNA", scrie Cotidianul.


Mircea Marian, in "Realitatea demasca gasca Plesu-Ciutacu", afirma ca "luni, 21 septembrie, Realitatea TV ne-a lamurit, in sfarsit, cu cine fac echipa domnii Plesu si Cartarescu: cu Ciutacu, Valentin Stan si Rosca Stanescu. I-a demascat, am putea spune. Potrivit lui Adrian Ursu si Oanei Stancu, aceste personaje joaca impreuna in echipa "anti-Basescu". Impartasesc aceleasi idealuri si au un scop comun: sa-l dea jos pe actualul presedinte. Realitatea i-a identificat, fara vreo ezitare sau nuanta, si pe sustinatorii lui Basescu: printre altii, Gabriel Liiceanu, Mircea Mihaies, H.-R. Patapievici, Rodica Culcer si Mircea Marian. Alaturi de ei, "regii asfaltului" - Umbrarescu si compania". Integral in EvZ.


In "Incurcate sunt caile lui Geoana", Eliade Balan considera ca "cine nu a inteles pozitia evaziva a lui Mircea Geoana avuta dupa autosuspendarea lui Octav Cozmanca a fost luminat luni de pesedistii suceveni, care l-au dat afara din partid pe semnatarul scrisorii otravite adresate conducerii PSD. Prezidentiabilul social-democrat a vrut sa fie delicat cu omul doctorului Oprescu pentru a evita o noua rabufnire a fostului organizator al partidului, destinata de data asta exclusiv celui care candideaza pentru functia suprema in stat. A considerat ca este mai bine sa lase orgnizatia judeteana sa-l "execute" pe Cozmanca pentru a nu fi acuzat de comportament dictatorial intr-un moment politic cu o stabilitate fragila in partid. In realitate, pe Geoana l-a durut teribil faptul ca a fost atacat din interior de un personaj istoric care stie foarte bine cum a ajuns presedinte si cine l-a sprijinit din culise la congresul din aprilie 2005". Integral in Romania libera.



: de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.