Ultima oră

Autogara- Nord isi asteapta clientii

Doina Ganea
23 sep 2009 1901 vizualizări
Transportatorii judeteni sint asteptati la noua autogara a Focsaniului u Autogara veche va fi transformata in centru comercial

Municipiul Focsani are de citva timp o noua autogara amenajata in curtea Societatii de Transport Public Local SA, pe strada Marasesti, insa, deocamdata, nu functioneaza din lipsa transportatorilor. Autogara de pe B-dul Marasesti este oficial in functiune, dupa ce a primit toate avizele. Transportatorii care isi desfasoara activitatea acum la vechea autogara nu prea vor sa se mute. Directorul Transport Public Local SA, Ion Diaconu, spera sa incheie cu acestia cit mai curind contracte, taxele percepute in Autogara Nord fiind mai mici decit cele pe care ei le achita in prezent. Mai mult decit atit, Autogara veche urmeaza sa fie desfiintata pentru a fi transformata in centru comercial. "Noi ii asteptam pe transportatori sa vina. Avem taxe mai mici, spatiu suficient si in plus putem asigura transportul in tot orasul de la noi. Adica pasagerii coboara din microbuzul de Vidra si se urca in autobuzul care ii duce la Sud sau la Gara. Speram sa-i atragem pe transportatori asa. Eu stiu insa ca ei au contracte incheiate cu proprietarul vechii autogarii si nu le pot rezilia asa brusc. Schimbarea locatiei de la vechea autogara s-ar putea sa-i motiveze pe unii transportatori judeteni", ne-a declarat Ion Diaconu, directorul SC TPL SA. Autogara -Nord are licenta ARR, iar investitia se ridica la 60.000 de lei, in conditiile in care exista deja o cladire cu intrare spre bulevardul Marasesti, spatii suficiente si peroane. SC Trans Company SA a anuntat ca Autogara Focsani se va muta pina in anul 2011 in apropierea Garii, pentru a lasa locul unui supermarket ce va fi dezvoltat de compania germana Lidl. Societatea Trans Company, detinatoare a licentei de autogara, a initiat un proiect de mutare a locatiei din Piata Victoriei nr. 1 in strada Bicaz nr. 26, la sediul fostei societati ITA. Firma a obtinut modificarea Planului Urbanistic Zonal printr-o decizie a Consiliului Local Focsani. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.