Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 22.09.2009

Ziarul de Vrancea
22 sep 2009 620 vizualizări
Topul universitatilor din Romania; Calea ferata, o colectie de fier vechi la mana hotilor; Spaga pe un loc in camin: 200 - 800 ă"š¬; Vin banii pentru salarii si pensii


Topul universitatilor din Romania. Primul clasament al universitatilor din Romania sparge tiparele traditiei. Facultatile din provincie ocupa locurile fruntase in topul realizat de mediul de afaceri si absolventi. In cercetare au fost cuprinse 84 de universitati de stat si private. Au raspuns 395 de respondenti, din cadrul a 35 de companii nationale si internationale, care au facut referire la doar 52 de universitati din totalul vizat, si 3.131 de absolventi de facultate, majoritatea licentiati dupa 1995. Aprecierea asupra facultatilor, de la foarte buna (1), pana la insuficient (4), s-a bazat pe mai multe criterii: educatia teoretica, orientarea practica, competente lingvistice (limbi straine) si experienta internationala, relateaza Capital.


Calea ferata, o colectie de fier vechi la mana hotilor. Autoritatile nu gasesc leacul pentru evitarea accidentelor de tipul celor din Dolj si Cluj. Cateva suruburi desfacute au fost la un pas de a provoca o tragedie feroviara. Acceleratul Timisoara - Bucuresti a deraiat duminica noaptea, in dreptul localitatii doljene Carcea, si a provocat ranirea a 15 persoane. Sunt suspectate mai multe persoane, intre care si un angajat CFR, despre care se spunea, intr-o prima faza, ca ar avea probleme psihice si ca si-ar fi pierdut locul de munca. "Este clar ca nu sunt probleme la locomotiva sau la vagoane, pentru ca au deraiat toate, nu locomotiva sau ultimul vagon, spre exemplu", preciza, ieri-dimineata, Constantin Axinia, subsecretar de stat in Ministerul Transporturilor. Integral in EvZ.


Spaga pe un loc in camin: 200 - 800 ă"š¬. Studentii cazati in campusurile din Capitala sunt dispusi sa-si vanda camerele pentru cateva sute de euro. Preturile cerute de studenti pentru un loc in camin variaza in functie de zona si facilitati.Dezvaluirile despre administratorul unui camin din Agronomie care i-a cerut unei "studente" favoruri sexuale in schimbul unei camere in camin, fara sa stie ca are in fata o ziarista, a dat peste cap piata tranzactiilor din campusurile universitare. "E imposibil sa mai convingi administratorii sa-ti vanda camera dupa articolele din «Adevarul».


Basescu agita mandria de a fi roman. Raspund Plesu, CTP si Rebengiuc. Presedintele i-a certat pe romani, in special pe tineri, ca nu ar fi suficient de patrioti si de mandri ca sunt romani. Andrei Plesu, Victor Rebengiuc si Cristian Tudor Popescu ii raspund ca a fi roman nu e neaparat un merit in sine. In ultimele zile, presedintele Traian Basescu si-a intetit atacurile la adresa celor care nu-si iubesc tara si pe conationalii lor. Mai intai a amintit, in urma cu o saptamana, in Parlament, ca sunt prea multi cei ce apar seara la televizor si se rusineaza ca sunt romani. Apoi i-a acuzat explicit pe ziaristi ca denigreaza valorile nationale, pentru ca ieri sa-i ia la rost pe tinerii care n-au invatat la scoala sa respecte istoria si frumusetile patriei, scrie Gandul.


Guvernul distruge monumentele istorice si imbogateste cazinourile. Prin Ordonanta 77, Guvernul nu mai strange bani pentru restaurarile istorice din taxele pe jocurile de noroc. In ultimii trei ani, din aceste taxe s-au strans peste 14 milioane de euro, folositi la restaurarea unor cladiri istorice. Acum, santierele de restaurare se inchid sau stagneaza din lipsa banilor, scrie Cotidianul.


Arhiepiscopia romano-catolica cere despagubiri de 22 milioane de euro Ministerului Culturii. Arhiepiscopia romano-catolica din Bucuresti cere despagubiri in valoare de 22 milioane de euro Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, pentru ca nu a respectat prevederea legala privind delimitarea zonei de protectie pe o raza de 100 m in jurul catedralei Sf. Iosif. Reprezentantii ARCB au demarat procedurile juridice prin care solicita Curtii de Apel Bucuresti sa oblige MCCPN fie la refacerea cadrului natural de dinainte de inceperea lucrarilor de constructie la cladirea Cathedral-Plaza, fie la repararea daunelor cauzate Arhiepiscopiei, evaluate de avocatii sai, intr-o prima faza, la suma de 22 milioane de euro, scrie Gandul.


Vin banii pentru salarii si pensii. Fondul Monetar International (FMI) a aprobat astazi a doua transa a imprumutului acordat Romaniei. O parte din cele 1,85 de miliarde de euro eliberate de organismul international vor lua drumul Ministerului de Finante, pentru a acoperi salariile si pensiile populatiei. FMI a aprobat astazi eliberarea celei de-a doua transe din imprumutul acordat tarii noastre si a fost de acord si cu prima revizuire a acordului stand-by incheiat in luna mai. Conducerea FMI s-a declarat de acord ca jumatate din cele 1,85 de miliarde de euro care compun a doua transa sa mearga la bugetul de stat. Fondul a anuntat ca banii vor fi pusi imediat la dispozitia statului roman, scrie EvZ.


Reteaua Cozmanca, in slujba lui Oprescu. Octav Cozmanca a sunat goarna pentru refacerea retelei de activisti pesedisti din "era Iliescu" pentru a sustine candidatura "independentului" Sorin Oprescu. Fostul lider al PSD a fost dat afara ieri din partid, dupa ce a acuzat "sforariile si minciuna, agramatismul si comportamentul necivilizat" ale unor membri ai actualei conduceri. Din "trupa" lui Cozmanca fac parte fosti membri PCR, fosti colaboratori ai Securitatii si fosti baroni PSD, scrie Romania Libera.


Iustin Covei nu regreta faptele pentru care e arestat, potrivit Tribunalului Bucuresti. Iustin Covei, fiul unui judecator craiovean, si celelalte 13 persoane cercetate de DIICOT in cazul clonarii de carduri nu regreta faptele si nu accepta ideea ca au incalcat legea, se arata in motivarea deciziei Tribunalului Bucuresti de arestare preventiva, scrie Gardianul.


Alianta Bugetarilor a definitivat calendarul protestelor. Alianta Bugetarilor a stabilit un amplu calendar de proteste ca urmare a micsorarilor salariale estimate prin intrarea in vigoare a Legii unice, printre actiunile anuntate numarandu-se pichetarea sediilor PD-L si PSD, pe 30 septembrie, greva generala pe 5 octombrie si miting pe 7 octombrie. Pichetarea sediilor PD-L si PSD va avea loc intre orele 11.00 si 13.00, in municipiile resedinta de judet, in timp ce, pe 7 octombrie, sindicalistii isi propun sa faca miting si mars de protest, scrie Romania Libera.





de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.