Ultima oră

Demonstratii canine si lupte cu mascatii pentru prevenire

Dan Chiriac
22 sep 2009 973 vizualizări
Toata saptamina, politistii organizeaza manifestari pentru prevenirea criminalitatii

Ieri au inceput manifestarile organizate de politistii vrinceni cu ocazia "Saptaminii prevenirii criminalitatii". Pina pe 25 septembrie, cei de la Compartimentul de Prevenire a Criminalitatii vor organiza diferite dezbateri, concursuri sau actiuni pentru public. Ieri, la prinz, la Biblioteca Judeteana, comisarul Monica Manolache a tinut un scurt discurs despre prevenirea delicventei juvenile si a victimizarii minorilor, la care au luat parte autoritati, parinti si copii. Tot ieri a fost realizat un punct de informare in cadrul Bibliotecii, dar si o expozitie cu tematica -"Impreuna pentru prevenirea delincventei juvenile". Azi, fiecare sef de post va organiza activitati de informare a cetatenilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale, intre orele 10.00 - 13.00. De asemenea, la Nereju va avea loc o masa rotunda cu tema "Tendinte ale criminalitatii. Siguranta viitorului". Azi, actiunile se vor desfasura sub sloganul "prevenirea criminalitatii in mediul rural". La fel ca si in anii precedenti nu vor lipsi din program demonstratia canina si exercitiile efectuate de politistii de la "mascati". Acestea vor avea loc miercuri, cind este ziua prevenirii criminalitatii stradale, in Gradina Publica. Prevenirea faptelor antisociale si a consumului de alcool sint pe agenda zilei de joi. Astfel, vor fi organizate activitati la doua scoli de soferi din municipiul Focsani pe linia prevenirii consumului de droguri. La bibiloteca va fi organizata o expozitie de carte cu tematica si un concurs de desene pentru elevi. Vineri, actiunile se vor desfasura sub semnul sigurantei rutiere. Va fi realizata o actiune de simulare a unui accident de circulatie. Primul ajutor va fi acordat de echipajul "Sanitarii priceputi" de la Scoala "Stefan cel Mare" Focsani. Va urma o actiune preventiva in trafic, ocazie cu care echipajele de politie vor face recomandari cetatenilor. Vor fi realizate si activitati de educatie rutiera prin jocuri pe calculator dar si dezbateri cu elevii pentru prevenirea accidentelor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.