Ultima oră

Mincam piine expirata si cu ameliatori

Nicoleta Cristea
18 sep 2009 1698 vizualizări
Comisarii Protectiei Consumatorilor au descoperit peste 1.500 kg de piine expirata in magazinele din judet

Inspectorii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea au gasit in magazinele din judet piine expirata sau fara afisarea tuturor ingredientelor, in special a celor alergene. Astfel, s-a constatat ca aproximativ 80% din piinea si produsele de panificatie controlate in ultimele doua saptamini la cei 70 de operatori economici din judet nu respecta prevederile legale privind protectia consumatorilor. "Pentru abaterile constatate s-au aplicat 39 amenzi contraventionale, in valoare totala de 151.000 lei si 23 avertismente. S-au oprit definitiv de la comercializare 1.628 kg piine, produse de panificatie si produse de morarit, in valoare totala de 1.400 lei, expirate sau cu modificari organoleptice (faina cu miros si gust nespecific), iar alte 1.000 kg produse in valoare totala de 2.950 lei au fost oprite temporar de la comercializare pina la eliminarea deficientelor si intrarea lor in legalitate", au precizat comisarii CJPC Vrancea. Astfel, la trei magazine din mediul rural s-au gasit la vinzare 10 kg piine veche de 2 - 3 zile, cu toate ca piinea si produsele de panificatie vrac se consuma in 24 ore, in timp ce la alte patru magazine din Adjud, Urechesti si Brosteni s-au descoperit arpacas, faina alba de griu, crochete si biscuiti expirati de citeva luni. "La unele magazine s-a constatat afisarea eronata a pretului pe kilogram, de exemplu: la o piine de 250g care costa 1 leu bucata, in loc de 4 lei/kg era afisat 3,34 lei/kg, inducind in eroare consumatorii care isi aleg piinea si in functie de pret. S-a constatat ca nici unul dintre cei care comercializau piine neambalata nu avea afisata o informatie privind ingredientele alergene, desi in majoritatea sortimentelor de piine existente pe piata se utilizeaza amelioratori de panificatie care contin faina de soia sau alte adaosuri", au mai specificat comisarii CJPC Vrancea. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.