Ultima oră

AFACERI: Business Report 17.09.2009

Ziarul de Vrancea
17 sep 2009 487 vizualizări
Guvernul Boc pune bugetarii sa munceasca gratis doua luni; Facebook va avea un serviciu de voice chat; Becali l-a imprumutat pe Dumitru Bucsaru cu 4 milioane de euro; Hibridul Mercedes Vision S 500 Plug-in, dezvaluit la Frankfurt

Gigi Becali l-a imprumutat pe Dumitru Bucsaru cu 4 milioane de euro. George Becali l-a imprumutat, saptamana trecuta, pe Dumitru Bucsaru, proprietarul echipei de fotbal Unirea Urziceni, cu 4 milioane de euro, suma care va trebui restituita pana pe 25 decembrie 2009. Dumitru Bucsaru a garantat imprumutul cu 40% din partile sociale pe care le detine la societatea Comaico SRL. Bucsaru ii va inapoia banii lui Becali prin virament bancar sau cash, scrie Capital.


Guvernul Boc pune bugetarii sa munceasca gratis doua luni. Angajatii de la stat vor avea in 2010 venituri in medie cu 15% mai mici decat acum, indiferent de ceea ce va spune grila de salarizare, potrivit prevederilor cuprinse in doua dintre cele trei pachete de legi pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, analizate de Money.ro. O reducere cu 15% a salariilor in 2010 ar insemna echivalentul a doua luni neplatite, dar muncite.


Romanii stau la coada la BNR de la 7 dimineata sa cumpere monede de aur. Zeci de oameni s-au asezat la coada ieri inca de la 7 dimineata in fata Sucursalei Bucuresti a BNR pentru a apuca sa cumpere macar una din monedele de aur cu efigia lui Vlad Tepes emise de Banca Nationala cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, monede care costa 4.340 de lei fiecare, scrie Ziarul Financiar.


Cea mai mare fuziune britanica: Lloyds da 22 mld. dolari pe HBOS. Vartejul care a cuprins Wall Streetul s-a extins peste Ocean: a doua zi dupa falimentul bancii de investitii Lehman Brothers, cea mai mare banca britanica, HBOS, era pe marginea prapastiei. Salvarea a venit de la o alta institutie financiara, Lloyds TSB, care a cumparat HBOS pentru 12 miliarde de lire sterline (22 miliarde de dolari), in cea mai mare fuziune din istoria Marii Britanii., scrie Business Standard.


Restructurarea majoreaza pretul energiei pentru "baietii destepti". Restructurarea productiei de energie in doua mari companii nu va anula contractele directe incheiate de Hidroelectrica SA cu anumiti furnizori privati, celebrii "baieti destepti". Mihai David, directorul general al Hidroelectrica, a declarat: "Chiar daca societatea dispare, contractele raman. Dar furnizorii nu o sa mai cumpere energie hidro, ci un mix, cu alt pret, care este mai mare decat cel actual. Este normal sa schimbam pretul pentru ca este ilegal sa vinzi energie sub pretul de productie", citeaza Bursa.


Alternativa la "Prima casa". Banca Italo Romena a lansat, ca alternativa la programul "Prima casa", un credit pentru tinerii casatoriti, finantand pana la 150.000 euro pentru cumpararea primei locuinte. Dobanda variaza de la 4,32% pe an pentru un credit pe 10 ani, la 5,32% pe an pentru un imprumut pentru 30 de ani, scrie Evenimentul Zilei.


Hibridul Mercedes Vision S 500 Plug-in, dezvaluit la Frankfurt (vezi video). Daimler a expus la Salonul Auto de la Frankfurt modelul cu propulsie hibrida Mercedes Vision S 500 Plug-in. Succesoare a vehiculului S 400 hybrid, noua masina este capabila sa calatoreasca 30 km doar cu ajutorul energiei electrice, dupa care motorul electric functioneaza impreuna cu un propulsor pe benzina V6 de 3.5 litri, scrie StiriAuto.ro, scrie StiriAuto.ro.


Audi a adus la Frankfurt un R8 V10 cromat. In standul Audi de la Frankfurt s-a putut observa o versiune R8 V10 ceva mai speciala. Si nu pentru ca era tunata, ci din cauza aspectului de oglinda, intreaga masina fiind acoperita cu crom! Nu este de mirare faptul ca brand-ul german a ales sa-si arate astfel disponibilitatea spre... kitsch, ar spune unii, spre culori speciale, spunem noi, avand in vedere trendul mondial, scrie Auto.ro.


Facebook va avea un serviciu de voice chat. In urmatoarele saptamani, reteaua sociala care numara zeci de milioane de utilizatori va face disponibile conversatiile audio. Dezvoltatorii vor putea chiar sa includa voce in propriile lor aplicatii. Noua tehnologie nu este oferita de Facebook, ci de o companie din Boston, Vivox, care ofera deja servicii vocale pentru platforme precum Second Life si care numara 15 milioane de utilizatori in intreaga lume, scrie Romania libera.


"Pachetul Telecom", imposibil de implementat in forma sa actuala. Economia online are nevoie de un cadru legislativ uniform pentru Europa care sa promoveze atat interesele businessurilor implicate, cat si a utilizatorilor. Actuala forma a "Pachetului Telecom", care va fi citita in PE in cursul acestei luni, este contestata de reprezentantii societatii civile, care avertizeaza ca anumite amendamente ar putea avea efecte catastrofale asupra formei actuale a retelei si ameninta drepturile cetatenilor, scrie Capital.


Productia de termopane s-a prabusit. Piata tamplariei termoizolante a scazut in acest an, valoric, cu 40-45%, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, iar in primul semestru oferta a depasit cererea. Numarul companiilor de profil s-a redus cu 15% in acest an, de la aproape 6.000 in 2008, prin falimente sau inchiderea temporara a activitatii, scrie Adevarul.


Primul campus universitar privat in Militari. Omul de afaceri Liviu Tudor, care controleaza parcurile de afaceri Novo Park si West Gate Park din Bucuresti, a realizat in Militari prin intermediul firmei Development primul proiect imobiliar destinat inchirierii catre studenti si tineri aflati la inceput de cariera, care cuprinde intr-o prima faza 375 de garsoniere si apartamente. Preturile de inchiriere pornesc de la 80 de euro lunar, pentru un loc intr-o garsoniera de 25 mp, cu conditia platii in avans pentru un an intreg, scrie Ziarul Financiar.


Cum se face transferul de proprietate intelectuala. Transferurile de acest tip se folosesc in special la fuziuni si achizitii, transferuri de intreprinderi, reorganizari, infiintari de noi firme, inceperea de noi activitati sau semnarea de noi contracte. Se pot transfera opere artistice, proiecte de arhitectura, inventii, desene si modele industriale, marci, patente etc. Negocierea incepe in general de la suma cheltuielilor alocate si poate sa mearga in sus, cand investitiile sunt foarte mici si previzionarile favorabile sau poate sa mearga in jos sau egale, cand investitiile sunt foarte mari, scrie Startups.ro.


Multinationalele pregatesc cresteri salariale pentru 2010. Aproape 90% dintre companiile multina­tionale de pe piata locala estimeaza pentru anul viitor o medie de crestere a salariilor de 7%, cu doua procente peste majorarile prognozate de companiile din tarile din regiune, potrivit studiului salarial realizat de compania de consultanta Mercer, citat de Business Standard.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.