Ultima oră

POLITICA: Politic Show 17.09.2009

Ziarul de Vrancea
17 sep 2009 504 vizualizări
Nemirschi a scapat, Elena Udrea amanata; Pirueta prezidentiala Basescu: Sunt gata sa redevin prieten al RAFO; 100 de personalitati i se alatura presedintelui Crin Antonescu, la initiativa lui Emil Constantinescu

Nemirschi a scapat, Elena Udrea amanata. Achizitiile ministrului mediului Nicolae Nemirschi nu sunt incadrate in zona penalului, potrivit deciziei luate, ieri, de comisia parlamentara de ancheta. Hotararea a fost luata, in unanimitate, inclusiv cu voturile parlamentarilor PDL. Tot ieri, parlamentarii PSD din Comisia Udrea si-au schimbat atitudinea fata de achizitiile Ministerului Turismului. Ei au refuzat sa voteze un draft de raport prezentat de presedintele comisiei Ludovic Orban (PNL), care viza incadrarea in penal a Elenei Udrea pentru achizitiile institutiei, scrie EvZ.


Oprescu isi va anunta candidatura la sfarsitul saptamanii viitoare. Sorin Oprescu a declarat miercuri, in exclusivitate pentru Gandul, ca isi va anunta candidatura la presedintia Romaniei la sfarsitul saptamanii viitoare .Actualul Primar General va candida ca independent, iar campania sa este foarte posibil sa fie coordonata de Octav Cozmanca, fostul sef al teritoriului in PSD, scrie Gandul.


Mitrea: Mircea, fii barbat si nu te mai vaita! Fostul secretar general al PSD il inteapa pe liderul partidului Mircea Geoana si spune ca atunci cand accepti santajul nu esti mai putin condamnabil decat atunci cand il folosesti. Miron Mitrea revine cu precizari pe ideea lansata marti seara la Realitatea TV a santajului la care ar fi fost supus PSD de PDL la asumarea raspunderii. Mai ales ca miercuri dimineata, seful social-democrat Mircea Geoana a acuzat si el acest fapt. Numai ca Mitrea ii da peste degete lui Geoana pe blog, scrie Cotidianul.


Senatul a adoptat tacit si interdictia cumulului pensie-salariu. Dupa ce au lasat sa se adopte tacit (adica fara dezbatere) codurile de procedura penala si civila, senatorii au mai reusit o performanta: au lasat sa treaca tacit proiectul prin care Guvernul propunea interzicerea cumulului pensie-salariu pentru cei care lucreaza la stat, in regii autonome, societati nationale, companii nationale si societati in care statul este actionar majoritar. Proiectul a ajuns in Parlament in luna aprilie, iar in Comisia de munca a suferit modificari substantiale, la propunerea senatorilor PSD si PNL, astfel ca Guvernul Boc a preferat sa includa prevederile sale in Legea salarizarii unitare, pentru care si-a asumat marti raspunderea, scrie Romania libera.


Prioritatile lui Basescu, restantele Aliantei D.A. Restantele Aliantei "Dreptate si Adevar", in baza programului careia a candidat si a fost ales in 2004, nu au fost trecute de presedintele Traian Basescu, in discursul rostit marti in parlament, la capitolul nerealizari ale mandatului, ci la cel de prioritati pe termen mediu. Mai mult, acestea se regasesc si in oferta electorala, construita pe acelasi principiu, cu care PDL s-a prezentat la alegerile parlamentare de anul trecut, scrie EvZ.


Pirueta prezidentiala Basescu: "Sunt gata sa redevin prieten al RAFO". Presedintele Romaniei, Traian Basescu, in goana dupa voturi, nu a ezitat miercuri sa mearga in vizite de lucru in fabrici si uzine, precum RAFO Onesti si AEROSTAR Bacau. RAFO e exact aceeasi uzina pe care o numea in batjocura "JAFO", in campania electorala din 2004, cand se afla PSD la guvernare, scrie Cotidianul.


Misiunea "Johannis la Cotroceni" prinde contur. Cate o semnatura intr-un caiet si cate o fotografie a solicitantului sunt "armele" cu ajutorul carora regizorul Lucian Dobrovicescu vrea sa obtina candidatura la presedintie a primarului Sibiului, Klaus Johannis. Numarul celor care s-au alaturat pana acum demersului nu este deocamdata foarte mare. Langa caietul inaugurat recent de regizor se aduna insa altele, deschise de prieteni de-ai sai. Mai e timp, spune Dobrovicescu. Pana in prezent, edilul de la Sibiu n-a raspuns in niciun fel provocarii venite din mediul virtual, scrie EvZ.


100 de personalitati i se alatura presedintelui Crin Antonescu, la initiativa lui Emil Constantinescu. Fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu a reusit sa reuneasca primele 100 de personalitati din tara si din diaspora pentru sustinerea candidaturii liderului Partidului National Liberal, Crin Antonescu, la functia de presedinte al Romaniei. Fostul sef al statului roman din perioada 1996-2000 a explicat, la inceputul acestei luni, ca sprijina candidatura lui Crin Antonescu la prezidentialele din aceasta toamna, inclusiv prin punerea la dispozitie liderului PNL a platformei online spunesitu.ro. Site-ul este operat de INCOR Institutul pentru Cooperare Regionala si Prevenirea Conflictelor. Profesorul Emil Constantinescu a lansat intre timp si un Apel catre societatea civila prin care a chemat elitele intelectuale, cerandu-le "sa-si asume cu responsabilitate adevarata lor misiune civica si sa ofere Romaniei sansa de a iesi din cercul vicios al alegerii raului cel mic", scrie Cotidianul.


In "Contralovitura Ecaterinei Andronescu", Ioana Lupea sustine ca "Ecaterina Andronescu inroleaza directorii de scoli, gradinite si inspectorate in armata electorala a PSD. La o zi dupa ce si-a asumat raspunderea in fata parlamentului pe Legile Educatiei, ministrul a compus un ordin care contrazice principiile esentiale ale documentului, descentralizarea si depolitizarea invatamantului. Aproximativ 5.000 de cadre didactice vor fi numite, direct prin ordin al ministrului PSD, in functiile de conducere din gradinite, scoli si inspectorate, pe posturile ocupate prin detasare. Cu alte cuvinte, PSD ii inlatura pe directorii agreati de PDL care nu au dat concursul de titularizare pe post pana acum. Si care, la randul lor, i-au inlocuit dupa alegerile generale pe directorii numiti in guvernarea PNL". Integral in EvZ.


Sabina Fati, in "Cursa lui Basescu: singur impotriva lui insusi", afirma ca "Cei 12 pasi spre modernizarea Romaniei, prezentati de Traian Basescu la bilantul mandatului sau, inseamna si intrarea explicita a presedintelui in campania electorala. Basescu este favoritul cursei, dar in fata Parlamentului presedintele a parut nesigur si obosit. Discursul sau de 100 de minute a fost prea lung si nu i-a pus in valoare calitatile. Verva si umorul au fost ascunse cu grija de strategii de la Cotroceni, iar Traian Basescu nu a mai afisat imaginea barbatului plin de energie si gata de atac. Darea de seama prin care isi asuma toate victoriile ultimilor cinci ani nu se potriveste cu acest politician care s-a batut permanent cu inamici redutabili si care a rezistat mai degraba datorita intuitiilor decat tacticilor de lupta". Integral in Romania libera.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.