Ultima oră

Doua surori, in plasa proxenetilor din Capitala

Ziarul de Vrancea
17 sep 2009 2170 vizualizări
Cele doua minore au disparut în împrejurari neclare de la bunica lor din Nistoresti u Monica Latcan,17 ani si Dana-Nicoleta Bercariu, 16 ani sint surori vitrege si provin dintr-o familie dezorganizata, parintii fiind plecati in Italia u cele doua fete date in urmarire au plecat acum sase zile la Bucuresti, luind cu ele 1.100 de lei u in timp ce una dintre ele este eleva la teologie, cealalta are deja un copil in afara casatoriei u fetele sint in pericol de a cadea victime retelelor de traficanti de carne vie u politistii din cadrul Compartimentului de Urmariri al IPJ Vrancea cer ajutorul cetatenilor pentru gasirea celor doua minore

în dimineata zilei de 15 septembrie, politistii din cadrul Compartimentului de Urmariri al IPJ Vrancea au fost sesizati de catre Maria Mocanu, din Focsani, despre faptul ca doua minore, Monica Latcan, in virsta de 17 ani si Dana-Nicoleta Bercariu, in virsta de 16 ani, rude mai indepartate de-ale sale, ar fi parasit voluntar domiciliul bunicii lor din Nistoresti, din data de 12 septembrie, si ca nu se mai stie nimic despre acestea. Din investigatiile efectuate de politie s-a stabilit ca ambele minore provin din familii dezorganizate. Monica Latcan, care se afla in abandon scolar de la 14 ani, traieste in concubinaj cu un tinar din Bolotesti, impreuna cu care are si un copil de 1 an si 4 luni. Cealalta minora, Dana-Nicoleta Bercariu, se afla legal in ocrotirea tatalui sau, Toader Bercariu, insa de fapt locuieste la o ruda din comuna Vrincioaia. Ea este eleva in anul II la un liceu cu profil teologic din judetul Buzau. Tatal acesteia este casatorit legal cu mama Monicai Latcan, cele doua fete fiind surori vitrege. Ambii parinti lucreaza in Italia, lasind fetele in grija rudelor. Concluzia primelor verificari este ca minorele si-au premeditat si ascuns plecarea de acasa. Astfel, pe 9 septembrie, Monica si-a luat copilul si a venit cu el la domiciliu Niculinei Bercariu, din Nistoresti, bunica paterna a celeilalte fete. Aici se aflau in vacanta Dana-Nicoleta si o alta sora de-a sa, in virsta de 11 ani. Pe 11 septembrie, in jurul orei 15.30, cele doua fete au rugat-o pe sora lor mai mica sa aiba grija de copil, spunindu-i ca se duc sa cumpere ceva de la magazin. Cele doua nu s-au mai intors, iar ulterior s-a stabilit ca fetele luasera cu ele si suma de 1.100 lei.


Victime virtuale ale unor infractiuni


în seara aceleiasi zile, minorele fugare ar fi fost observate in Bucuresti, in cartierul Pantelimon, informatia fiind in curs de verificare. Chiar in noaptea de 11 spre 12 septembrie, una dintre minore a anuntat pe mobil un prieten si o ruda ca se afla in Bucuresti. Mai mult, pe 15 septembrie, Monica Latcan i-a lasat concubinului sau un mesaj telefonic in care ii spune ca regreta gestul facut. "Avind in vedere antecedentele de comportament deviant al celor doua minore, recunoscut chiar de parintii acestora, este probabil ca acestea sa se fi deplasat pe litoral pentru a se distra ori pentru a practica prostitutia. Ele nu au asupra lor niciun document de identitate valabil. Cele doua fete au mai fugit impreuna de acasa in urma cu circa 3 ani, fiind gasite de Bercariu Toader in gara din Focsani, imbracate si fardate strident, in discordanta cu virsta de la momentul respectiv. întrucit, in contextul social actual, chiar in lipsa unor indicii clare, am apreciat ca cele doua minore s-ar putea afla in situatie de risc potential (pot deveni usor victime ale vreunei infractiuni), s-a solicitat masura urmariri nationale a acestora pentru localizare", a precizat comisarul Daniel Popescu, ofiter specialist urmariri in cadrul IPJ Vrancea.

Cine le vede si poate da relatii


Politistii din cadrul Compartimentului de Urmariri al IPJ Vrancea solicita ajutorul cetatenilor pentru gasirea celor doua fete, in acest sens existind acordul scris al parintilor. "Solicitam ajutorul pentru a preveni victimizarea adolescentelor care, datorita discernamintului diminuat, depasesc cu mult limtele admise ale comportamentului general acceptat", este apelul adresat de politisti. Semnalmentele si semnele particulare ale celor doua minore sint: Monica Latcan - corpolenta atletica, inaltime circa 1,65 m, greutate 55-60 kg, par castaniu inchis lung pina la umeri, ochi caprui, are o cicatrice liniara vizibila in partea centrala a fruntii si o cicatrice postoperatorie in partea dreapta inferioara a abdomenului. Dana-Nicoleta Bercariu - supraponderala, inaltime 1,50-1,60, greutate 65-70 kg, fata rotunda, par lung castaniu deschis, ochi verzi. Ambele poarta pantaloni mulati. Nu se cunosc momentan alte obiecte de imbracaminte. Orice persoana care poate da informatii care ar ajuta la gasirea celor doua persoane este rugata sa se adreseze politiei, la telefonul apelului de urgenta 112 sau direct la tel. 0237/207.005 (24 de ore) sau 0237/207.165, intre orele 08.00-16.00. (Doina GANEA)


Minora fugita in Italia


Pe 9 septembrie, Lucica Cotiga, 15 ani, din comuna Gologanu, a plecat de acasa si nu s-a mai intors. Din verificarile efectuate de politisti s-a stabilit ca este posibil sa fi parasit tara, cu destinatia Italia. Minora a fost data in urmarire nationala. Semnalmentele acesteia sint: inaltime 1.60-1.65 m, atletica, par castaniu, ochi caprui, greutate 50-55 kg. Ca semne particulare are o alunita sub ochiul sting. Era imbracata cu o bluza cu mineca scurta de culoare galbena, blugi de culoare albastra, papuci de culoare alba. Avea asupra sa cartea de identitatea si telefonul mobil.

Persoanele care pot da relatii cu privire la minora disparuta sint rugate sa contacteze deindata cea mai apropiata unitate de politie sau sa sune la telefonul 0237/207.164. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ucu, acum 3879 zile, 10 minute, 24 secunde
Buna ziua.vreau sa va imformez despre un proxenet din orasul Bumbesti-jiu judetul Gorj pe nume HOTOBOC VASILE,care impreuna cu multi altii racoleaza fete,chiar si minore pentru a le trimite in ANGLIA citeste integral
, acum 739399 zile, 1 ora, 31 minute, 33 secunde
Bre da de ziaristul vostru nu ziceti nimic ? Au ajuns cei de la radiodada sa relateze despre ce vi se intampla voua ?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.