Ultima oră

Invatamantul obligatoriu va fi de 11 clase

Valentin Muscă
15 sep 2009 555 vizualizări
Invatamantul obligatoriu va fi de 11 clase si cuprinde grupa mare, pregatitoare pentru scoala si clasele I-X iar obligatia de a frecventa invatamantul de 11 clase, la forma de zi, inceteaza la varsta de 18 ani,

potrivit proiectului legii educatiei nationale asupra caruia Executivul isi asuma marti raspunderea in Parlament. Educatia si formarea profesionala prin sistemul national de invatamant se desfasoara in limba romana, insa, in conditiile prezentei legi, si in limbile minoritatilor nationale, precum si in limbi de circulatie internationala. Proiectul mai precizeaza ca invatarea in scoala a limbii romane, ca limba oficiala de stat, este obligatorie pentru toti cetatenii romani, indiferent de etnie.


Statul va acorda fiecărui copil 500 euro pentru educaÃie permanentă

Statul acordă suma reprezentand echivalentul in lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR ºi valabil la data plăÃii, fiecărui copil cetăÃean roman, la naºterea acestuia, potrivit proiectului de lege a educaÃiei naÃionale. Suma este acordată in scop educaÃional in beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei ºi ProtecÃiei Sociale. Totodată, suma se depune intr-un cont de depozit, numit cont pentru educaÃie permanentă, deschis la trezoreria statului pe numele copilului de oricare dintre părinÃii fireºti, de imputernicitul acestora sau de reprezentantul legal al copilului, pe baza certificatului de naºtere.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.