Ultima oră

EDUCATIE: Prima zi de scoala: Caricaturi cu Boc, carti postale cu Geoana, politicieni pacaliti de profesori. Opt elevi din Fetesti n-au mai ajuns la d

Ziarul de Vrancea
15 sep 2009 849 vizualizări
Prima zi de scoala a inceput trist pentru opt copii din Fetesti care au absentat de la deschidere din cauza unei taxe de pod pe care primaria nu o poate plati

La Baia-Mare, profesorii au iesit in strada si l-au caricaturizat pe premierul Emil Boc. In Vrancea, liderul PSD Mircea Geoana a fost prezent la deschiderea anului scolar prin intermediul unor carti postale elctorale impartite de pesedisti parintilor si elevilor. In Sibiu, Raluca Turcan (PD-L) si la Gorj, Dan Ilie Morega (PNL) au impartit elevilor ghiozdane. Morega a plusat cu un calculator si un parculet de joaca. In Drobeta Turnu Severin profesorii i-au pacalit pe politicienii locali si au incheiat festivitatea inainte ca acestia sa ajunga la scoli.


Opt copii din localitatea Fetesti nu au participat la deschiderea anului scolar. Nu au putut sa vina la deschiderea anului scolar din cauza taxei de 35 de lei de pe podul de la Fetesti. Primarul Catrinoiu Gheorghe (PNL) a explicat ca scolarii nu au participat la deschiderea anului deoarece municipalitatea nu are bani sa plateasca taxa de pod.


"Ei erau adusi la scoala cu un microbuz al Primariei. Este vorba de un drum de vreo 8 kilometri, elevii provin de la fermele din Balta. Microbuzul facea drumul de doua ori pentru ca sunt scolari care invata dupa-amiaza. Astfel ca ne costa pe zi 140 de lei, suma pe care nu o avem in buget", a explicat primarul. Taxa pe podul de la Fetesti a fost introdusa de Ministerul Transporturilor pe 3 august. Potrivit ministrului Radu Berceanu, taxa aduce incasari de 400.000 de lei zilnic.


* In Baia Mare, prima zi de scoala a inceput cu un protest al profesorilor. Dascalii au afisat la proteste caricaturi ale premierului Emil Boc si mesaje ironice la adresa acestuia: "Ce e vidul care doare? Capu"â„¢ la Boc sa fie oare?", "Boc si cu al lui Guvern vara scoala in infern", "Bocule, esti mic la stat, dar te dai mare la sfat" sau "La noi e criza in buzunare. La voi... in capetele goale", sunt mesajele surprinse de reporteri publicatiei emaramure.ro. Pe una din pacarte premierul Emil Boc era prezentat in chip de maestru gogosar si alaturat era scris mesajul: Avem Ministru/Are Valoare/ Si la gogosi e cel mai tare.


* Liderul PSD, Mircea Geoana nu a ratat nici el sa fie prezent electoral la debutul anului scolar. In Vrancea, PSD a impartit elevilor si parintilor carti postale care aveau poza lui Geoana si un mesaj special pentru prima zi de scoala. "Prima zi de scoala este un prilej de bucurie si speranta in viitor, atunci cind o noua generatie de elevi intra pentru prima oara in sala de clasa, tara noastra mai face un pas inainte. Le urez un an scolar cu spor tuturor elevilor din Romania", semneaza Mircea Geoana. Mai multe detalii aici


* Desi liderii PNL au anuntat ca vor respecta dorinta sindicatelor din invatamant ca politicienii sa nu participe la festivitatile de astazi, Dan Ilie Morega a participat la deschiderea anului scolar la o scoala din colegiul sau electoral, in comuna Runcu, din judetul Gorj. Si nu a mers cu mana goala. A impartit si 200 de ghiozdane si un calculator, noteaza NewsIn. Liberalul le-a mai promis copiilor si un parc de joaca.


*

Raluca Turcan la Sibiu

Raluca Turcan la Sibiu

Foto: Rompres

La Sibiu, deputatul Raluca Turcan a impartit si ea ghiozdane roz unor copii de la o scoala dintr-un cartier marginas al Sibiului. "Fac asta de ani de zile. Parintii mei sunt profesori. Am o responsabilitate fata de oamenii din colegiul meu care m-au ales. Am fost invitata sa particip la deschiderea anului scolar aici, intr-o scoala mica, dar cu probleme mari. Nici macar liderii de sindicat nu-ti pot rapi placerea de a fi langa copii", a declarat Raluca Turcan. Deputatul PDL a mentionat ca ghiozdanele nu au avut sigla partidului.



* Un episod amuzant s-a derulat in municipiul Drobeta Turnu Severin unde profesorii i-au tras pe sfoara pe politicieni. Primarul din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe si deputatul PDL Doinita Chircu au fost pacaliti de profesorii Colegiului National Traian care i-au anuntat ca festivitatea va avea loc la ora 10, dar in realitate a avut loc mai devreme. Cand cei doi politicieni au ajuns in incinta scolii, deschiderea anului scolar a fost deja consumata. Potrivit publicatiei Gazeta de Sud, acelasi scenariu s-a repetat si in alte institutii de invatamant.


* Presa centrala si cea locala au notat ca politicienii s-au strecurat la deschiderea anului scolar sub diverse pretexte, ba ca si-au insotit copiii ori au anuntat ca nu vin in calitate de politicieni. Asa s-a intamplat si la Cluj unde potrivit Ziua de Cluj, deputatul PDL Mircia Giurgiu a luat cuvantul la festivitatile de la Liceul "Eugen Pora". "Vreau sa va spun ca sunt sindicalist si am sustinut toate amendamentele primite de la sindicate la legile educatiei", a declarat Mircia Giurgiu.


de Attila Biro HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.