Ultima oră

Legumicultorii vor o piata en-gros la Focsani

Doina Ganea
15 sep 2009 1526 vizualizări
Decebal Bacinschi este amenintat ca va fi batut cu rosii, la Ziua Recoltei, daca nu va amenaja un en-gros pentru producatorii autohtoni

Astazi, reprezentanti ai agricultorilor din judet, viticultori, cooperative agricole de profil, legumicultori din zona localitatilor Bizighesti, Biliesti, Suraia, se vor intilni cu primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, caruia vor sa-i solicite, din nou, amenajarea unei piete en-gros in care sa isi poata vinde marfa. Necesitatea infiintarii unei astfel de piete a aparut ca urmare a unei solicitari mai vechi a legumicultorilor, care a ramas fara raspuns din partea administratiei locale, dupa cum sustin acestia. Cererea a mai fost discutata si in sedinta Comisiei de Dialog Social de pe linga Prefectura Vrancea, iar la recomandarea prefectului Raluca Dan, Primaria Focsani va trebui sa gaseasca o solutie "viabila". Legumicultorii au amenintat insa ca daca nu se va gasi o locatie pentru o piata en-gros de Ziua Recoltei, in octombrie, Bacinschi va fi "atacat" cu rosii si i-au sfatuit pe cei care vor fi alaturi de primar sa pastreze distanta, pentru a nu deveni victime colaterale. "Daca nu se rezolva noi il vom intimpina pe dl primar cu produse traditionale romanesti de ziua Recoltei. Nu e posibil ca producatorii sa fie lasati la mina speculantilor. Sa nu aiba si ei un loc unde sa-si vinda marfa en-gros si sa fie nevoiti sa o dea samsarilor pe nimic. Asta pentru ca ei nu au voie sa stea cu sacii sau lazile de marfa la Piata pentru ca ii amendeaza politia. Taranii nu pot sa-si vinda gogosarii sau strugurii cu cit vor ei. Sa vinda la sac sau la tona. Trebuie sa se lase jecmaniti de precupeti ca asa vrea unul sau altul din piata", a spus liderul Propact, Ginu Toma. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.