Ultima oră

Bojoaica va fi judecat pentru o alcoolemie de 2,15 grame la mie

Nicoleta Cristea
15 sep 2009 1562 vizualizări
Adjunctul de la Garda Financiara sustine insa ca nu a condus masina, ci doar a fost prins din intimplare la volan

Dosarul adjunctului de la Garda Financiara Vrancea, Mihai Bojoaica, a fost finalizat vineri prin trimiterea in judecata a finantistului. In rechizitoriul intocmit de procurorii Parchetului Judetean, lui Bojoaica i-a fost retinuta o alcoolemie de 2,15 grame la mie, rezultata din prima proba biologica, iar a doua proba a indicat 1,95. Nici in ultima faza a anchetei finantistul nu si-a recunoscut vinovatia, sustinind, ca si pina acum, ca la volanul masinii a fost un prieten din Cimpineanca, care il conducea acasa. Astfel, Bojoaica a declarat in fata procurorilor ca in seara de 29 iunie a fost in vizita la Adrian Gheorghiu, unde a baut mai multe pahare de whisky. Bojoaica a recunoscut ca era intr-o stare avansata de ebrietate, insa a aratat ca si-a rugat prietenul sa il duca pina acasa, cu masina lui, fapt confirmat si de Gheorghiu. Adjunctul de la garda a specificat ca, in drum spre casa, si-a rugat prietenul sa opreasca masina intr-un Vranis pentru a-si cumpara tigari si, ca, dupa ce a achizitionat tutunul, intorcindu-se la automobil, a observat ca Gheorghiu s-a facut nevazut. Abia atunci, a marturisit Bojoaica, a urcat la volan, "pentru a evalua situatia", moment in care a venit politia si l-a surprins pe locul soferului. Chiar daca cele declarate de Bojoaica au fost confirmate in totalitate de Gheorghiu, la dosar apar si declaratiile a trei taximetristi, care au fost de fata la incident, si care spun cu totul altceva. Astfel, taximetristii spun ca in seara respectiva, pe Bulevardul Bucuresti, a oprit un Audi, in care se afla doar soferul, care parea ca doarme sau ca ii este rau. De altfel, acesti martori au si fost cei care au alertat autoritatile. Cu toate ca s-a ales cu dosar penal, pina la o decizie definitiva a instantei in toate caile de atac, Bojoaica este considerat nevinovat, si poate sa ramina in functia de adjunct, unde a ajuns cu sprijinul organizatiei PD-L. Recent, "portocalii"â„¢ vrinceni au declarat insa ca "si-au luat mina de pe Bojoaica", retragindu-i sprijinul politic. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 4 minute, 22 secunde
in parnaie cu tine, nemernicule. Bine ca nu a patit nimeni nimic, ca la 2,15 alcoolemie, doar prietenul tau te putea urca la volan ca singur nu ai fi reusit...puscaria sa te manance, ca asa ar fi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.