Ultima oră

Premiul Miss Vacuta a ramas la Vidra

Ciprian Fânaru
15 sep 2009 3719 vizualizări
Distinctia i-a revenit unei vacute din rasa baltata romaneasca, proprietatea lui Marinel Cotea, din localitate u sute de oameni au luat parte la tirgul desfasurat in premiera la Valeni, comuna Vidra u acestia au facut cumparaturi, au ascultat muzica populara si au putut vedea expozitia de animale Cistigatoarea premiului special Miss expo vaca 2009 la Tirgul Traditional Vidra a fost Florica, vacuta unui localnic. Baltata romaneasca este proprietatea lui Marinel Cotea, vidreanului fiind cit pe ce sa nu i se aprecieze munca, deoarece animalul crescut de acesta a fost admis in ultimul moment in concurs pentru motivul ca vaca e gestanta.

Proprietarul a primit drept trofeu un vitel din rasa bruna, un premiu in valoare de 800 de lei plus opt saci de furaje combinate. "Miss Vacuta" e progenitura vacutei care ii apartine socrului sau, Iacob Baraghin si e obtinuta prin monta artificiala. Vitica din a treia generatie se afla acum in grija unui fermier din Spulber. "Pentru mine e o relaxare, o destindere si imi place sa ma ocup de animale", ne-a marturisit agricultorul de 44 de ani. Zeci de tarani s-au strins ieri dimineata pe platoul de la Valeni, comuna Vidra, pentru a concura la cea de-a IX-a editie a tirgului, devenit deja traditie, dar evenimentul s-a bucurat de participare semnificativa din 20 de comune, dupa cum au anuntat organizatorii. La primele ore, oamenii au putut sa-si faca tirguielile si sa se aprovizioneze cu rosii, ardei, cartofi, dar si mobila ori imbracaminte, caci toamna isi intra in drepturi chiar daca ziua de tirg a coincis cu debutul anului scolar. Cel care a anuntat derularea manifestarilor a fost actorul Sorin Francu, directorul Teatrului "Mr. Gh. Pastia". Pe scena amenajata au urcat aproape simultan subsecretarul de stat de la Paduri Gica Duta, presedintele Forumului Montan din Romania Radu Rey, vicepresedintele CJ Mircea Diaconu, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Taurine Vrancea Gheorghe Gradistean, presedintele filialei Vrancea a Forumului Montan Mircea Stoianof, dar si prefectul Raluca Dan. Aceasta din urma a incercat sa le intre pe sub piele mocanilor, amintindu-le ca "Sint fata de mocan. Tatal meu este din Paltin". O prezenta inedita a fost cea a fostului ministru de Finante Mircea Ciumara, dar in multime a putut fi zarit si presedintele PD-L Vrancea Alin Trasculescu, venit probabil sa mai compenseze avalansa de oficialitati social-democrate. O "baie de multime" a facut cu acest prilej si deputatul PSD Cristian Dumitrescu. Marele absent a fost directorul coordonator al Directiei Agricole, Costica Neata. Un mic discurs a tinut si primul gospodar al comunei Vidra, Nica Micu.


A luat premiu calare pe magar


Pe linga obisnuitele "degustari" de bere si mititei, oamenii au avut posibilitatea sa participe la o tombola, sa vada un manej al cailor veniti de la herghelia din Rimnicelu, dar si sa se delecteze cu prestatia unor artisti de muzica populara precum Geta Postolache si Ioan Dragan si cu binecunoscutul ansamblu folcloric "Chiparusul" din Nereju. Copiii au gustat vata pe bat si s-au dat intr-un tobogan instalat la fata locului. Prezenta la concurs a fost mai "subtire" comparativ cu editiile trecute, la fel si premiile oferite cistigatorilor la sectiunile imputinate pe timp de criza. Nici un participant la intrecere n-a plecat cu mina goala, ci cu cite doi saci de tarite. Vremea frumoasa a tinut cu organizatorii: Forumul Montan din Romania - filiala Vrancea, Federatia Agricultorilor de Munte, Asociatia Crescatorilor de Taurine, primaria Vidra, obstea Ruget si Viisoara "" Vidra. Momentul cel mai gustat de public a fost aparitia unui taran din Viisoara, Vasile Andone, calare pe magar, care fara sa descalece a intrat in posesia premiului special valorind 100 de lei si s-a luat la intrecere cu frumoasele exemplare de cabaline care au defilat de doua ori in timpul tirgului. Manifestarile de Ziua Crucii au continuat pina dupa ora 14.00, cind multimea se mai rarefiase. (Ciprian FANARU)


Premiile Tirgului Traditional Vidra


Ziarul nostru va prezinta lista completa a premiantilor de la "Tirgul Traditional Vidra". Valoarea in bani a premiilor incasate de cistigatori nu a depasit 400 de lei la nici una dintre categoriile jurizate.

Marele premiu "" Marinel Cotea, Vidra

Ovine

Premiul I "" Musat Gogonel, Andreiasu

Premiul II "" Vasile Ladaru, Birsesti

Premiul III "" Ion Tutu, Paltin

Florin Diaconu, Nistoresti

Nicu Arbanas, Suraia

Nelutu Drancu, Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Ovine si Caprine "Miorita" Vrancea

Dorel Soare, Negrilesti

Ion Traila, Nistoresti

Raduta Hanu, Valea Sarii

Stefan Olteanu, Vidra, pentru stina-model

Premiu special ciobanesc carpatin - Florin Diaconu

Bovine, rasa bruna

Premiul I - Petrache Chirita, Iresti

Premiul II "" Dumitrache Busila, Vrincioaia

Premiul III "" Ion Mitrea, Tichiris

Mentiune pentru vitica din rasa bruna obtinuta prin insamintare artificiala - Aristide Costache, Iresti

Premii boi de munca : Maftei Doroftei, Radu Pisc (Reghiu), Emil Pricop (Valea Sarii)

Mentiune pentru tineret, baltata alba - Costica Olarasu, Iresti

Bovine, rasa baltata romaneasca

Premiul I "" Toma Spoiala, Serbesti

Premiul II "" Nicusor Cucu, Serbesti

Premiul III "" Marinica Roman, Vidra

Premii speciale cabaline

Dorel Apanache, Birsesti

Nelu Lepadatu, Vrincioaia


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 17 ore, 53 minute, 22 secunde
FELICITARI! Marele premiu s-a acordat colegului nostru de la Spitalul Vidra.Se stie ca este un bun gospodar, un bun coleg si un familist convins.Noi colegii il felicitam din suflet si-l asteptam sa citeste integral
, acum 739396 zile, 17 ore, 53 minute, 22 secunde
Un comentariu de ultima ora: FLORICA, vacuta care a luat marele premiu a fatat aseara 2 vitei.Sunt ff veseli pentru ca au aflat ca mama lor a luat marele premiu ieri.Eu zic ca merita o poza si un mic citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.