Ultima oră

POLITICA: Politic Show 14.09,2009

Ziarul de Vrancea
14 sep 2009 560 vizualizări
Dan Nica, recrutat de FBI; Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament, sindicatele mentin protestele; Contac si Milut se incoloneaza pe platforma lui Traian Basescu, iar destramarea coalitiei incepe din filialele PDL

Dan Nica, recrutat de FBI? Evz.ro va propune un exercitiu de imaginatie. Ce ar face demnitarii, care astazi au in mana soarta a peste 20 milioane de romani, daca maine, prin absurd, poporul i-ar concedia? Evz.ro a cerut ajutorul a doi specialisti in resurse umane, care i-au supus pe demnitari la primul test al cautarii unui loc de munca: analiza CV-ului. "Are legatura cu Serviciile acest domn?", a intrebat Mihaela Tudorancea, senior partner la Nefertiti Human Capital Consulting, despre Dan Nica, imediat ce a si-a aruncat ochii pe CV-ul lui, fara sa stie ca este vorba despre actualul ministru al Administratiei si Internelor. Despre "candidatul" Dan Nica, specialistul in resurse umane spune ca ar putea lucra pentru serviciile secrete straine. "La modul teoretic, cu studiile pe care le-a facut, daca s-ar duce in America, ar putea lucra pentru CIA sau FBI. Evident, ar incepe de pe un post de jos", crede Tudorancea. Integral in EvZ.


In editorialul "Capitalul lui Basescu", Ioana Lupea scrie: "Mircea Geoana este candidatul PSD, Crin Antonescu, candidatul PNL, Sorin Oprescu candidatul independent, iar Traian Basescu este presedintele Romaniei. Doar simpla enumerare a rolurilor principalilor competitori pentru presedintie evidentiaza diferenta dintre acestia, in favoarea lui Traian Basescu. Functia, atributele si simbolistica ei, reprezinta un avantaj pe care Traian Basescu intentioneaza sa si-l pastreze pana in ajunul alegerilor prezidentiale. Acesta este probabil si rostul modificarii legii electorale, care, fara sa fi fost nevoie, a stabilit ca apartenenta politica nu este o conditie pentru candidatura". Integral in EvZ.


Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament, sindicatele mentin protestele. Executivul a acceptat sa introduca in Legea unitara a salarizarii in sistemul bugetar o prevedere care sa permita efectuarea de corectii timp de noua luni. Acestea vor fi facute pana in 30 iunie 2010, de catre o comisie interministeriala constituita in acest scop, au spus sindicalistii, la finalul negocierilor de sambata, scrie Adevarul.


Contac si Milut se incoloneaza pe platforma lui Traian Basescu. "Platforma" pro-Basescu s-a imbogatit, in ultimele zile, cu doua noi achizitii - fostul lider PSD Botosani, Constantin Contac, si cu PNTCD - aripa Milut. Calcand pe urmele lui Constantin Simirad, Contac si-a motivat decizia de a-l sustine pe Traian Basescu prin aceea ca seful statului nu "isi apara oamenii" si are "o dorinta de schimbare in bine permanenta", scrie Gandul.


Au aruncat cu rosii in candidatii la presedintie. Ecologistii Partidului Verde (PV) au stricat, ieri, in fata Muzeului "Grigore Antipa", pe un "sondaj politic de gherila", cateva kilograme de rosii. Cei mai importanti candidati la presedintie (Crin Antonescu, Mircea Geoana, Traian Basescu, Corneliu Vadim Tudor si Sorin Oprescu), dar si candidatul Partidului Verde, Remus Cernea, au fost batuti de bucuresteni cu rosii... stricate. Daca la inceputul "sondajului" Traian Basescu era cel mai "rosu", ulterior toti politicienii "legati" de gardul muzeului au fost vopsiti in egala masura de catre bucuresteni, scrie Gardianul.


Destramarea coalitiei incepe din filialele PDL. Sprijinul public anuntat de Constantin Simirad pentru Traian Basescu si excluderea acestuia din PSD au dat semnalul deciziilor transante in conflictele dintre filialele PDL si PSD. De vineri incoace, nu mai putin de zece filiale democrat-liberale au anuntat ruperea protocolului, iar de la sefia PDL a venit o invitatie catre "Grupul de la Cluj" pesedist de alaturare la PDL. Dupa ce presedintele consiliului judetean Iasi, Constantin Simirad, a fost exclus din PSD din cauza anuntului ca-l va sustine la alegerile prezidentiale pe Traian Basescu, un alt fost pesedist cu greutate in teritoriu a declarat ca-l sprijina pe actualul sef al statului. Este vorba de fostul lider al PSD Botosani Constantin Contac, exclus in urma cu cateva luni din randul social-democratilor, scrie Romania Libera.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.