Ultima oră

Adeverintele false, in ultima faza procesuala

Nicoleta Cristea
14 sep 2009 1764 vizualizări
In dosar sint inculpati un septagenar din Vrincioaia si o secretara dintr-o primarie din judetul Tulcea Dosarul celor 21 de adeverinte false de la Casa de Pensii se afla si acum in atentia judecatorilor, procesul fiind judecat acum in recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Aceasta dupa ce, pina acum, cei doi inculpati, vrinceanul Ion Alexe si constanteanca Ioana Vriscu, au ramas cu condamnarea de la Tribunalul Vrancea, de 1,6 ani si respectiv 1 an inchisoare cu suspendare. Alexe, in virsta acum de 70 de ani, din Vrincioaia, si secretara Primariei Beidaud din Tulcea, de 41 de ani, au fost trimisi in judecata in urma cu mai bine de doi ani pentru fals, dare de mita si respectiv luare de mita si fals intelectual in forma continuata. Cei doi au fost cercetati dupa ce, in perioada 2003 - 2005, Ioana Vriscu ar fi emis, la solicitarea lui Ion Alexe, 21 adeverinte false de vechime in munca, pentru CAP, pentru mai multi vrinceni. In baza acestor acte, 21 de vrinceni si-ar fi intocmit dosare de pensii si au ridicat de la Casa de Pensii Vrancea 25.981 lei, prejudiciul fiind recuperat in timpul anchetei. Secretara primariei a fost acuzata ca ar fi primit de la Ion Alexe suma de 7.300 lei, insa femeia a aratat in fata anchetatorilor ca nu i-a solicitat vrinceanului nici un ban, ci ca acesta venea cu mici atentii. In urma anchetei, cei 21 de vrinceni au fost scosi de sub urmarire penala si sanctionati administrativ. La Tribunalul Vrancea, incadrarea juridica a fost schimbata, Alexe fiind condamnat pentru dare de mita, uz de fals, inselaciune, instigare la fals intelectual, complicitate la uz de fals si complicitate la inselaciune, in timp ce Ioana Vriscu a fost gasita vinovata de luare de mita, fals intelectual, complicitate la uz de fals si complicitate la inselaciune. Pedeapsa complementara prevedea si interzicerea dreptului de a ocupa o functie implicind exercitiul autoritatii de stat, care, daca ar ramine neschimbata, ar impiedica-o pe secretara sa mai lucreze la primarie. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.