Ultima oră

Petrecaretii din Adjud au dansat cu mascatii

Raluca Manolache
14 sep 2009 1358 vizualizări
Politistii au aplicat amenzi in valoare de 6.000 lei

Discotecile au primit vizita politistilor, in noaptea de simbata spre duminica, in cadrul unei actiuni de prevenire si combatere a faptelor antisociale. O armata intreaga de politisti, de la Biroul de Ordine Publica, Serviciul de Investigare a Fraudelor, dar si mascatii de la Departamentul Politiei de Interventie Rapida au descins dupa miezul noptii in doua discoteci din Homocea si Adjud. In aceste conditii, petrecaretii, acolo unde au fost gasiti, au trebuit sa "danseze" dupa cum le-au "cintat" oamenii legii. Daca la Homocea discoteca era plina, iar mascatii au avut pe cine legitima si perchezitiona, la Adjud nu foarte multi tineri au ales sa se distreze. Dupa ce petrecaretii au fost luati la bani marunti, atentia oamenilor legii s-a indreptat catre administratorii discotecii. "La Homocea, administratorul a fost sanctionat pentru ca nu avea planul de paza intocmit si avizat de catre politie, iar evidenta primara pe linie ecomonica nu era la zi", a precizat cms. Adrian Oprea, de la Serviciul de Ordine Publica. Si la Adjud au fost gasite probleme, insa acestea urmeaza sa fie rezolvate la Politie deoarece administratorul nu era prezent la discoteca. In urma actiunii au fost aplicate sanctiuni in valoare de 6.000 lei, iar doi soferi din Adjud au devenit pietoni pentru ca s-au urcat la volan sprituiti. Politistii spun ca vor continua actiunile pe aceasta linie si vor urmari daca sint respectate regulile generale de comert, inregistrarea veniturilor provenite din vinzarea biletelor de intrare, precum si existenta unei autorizatii pentru difuzarea muzicii in scop ambiental. (Raluca MANOLACHE)


Razie politieneasca in Focsani


Politistii au reusit sa puna mina pe un tinar hot suspectat de comiterea a 23 de furturi din autoturisme si distrugeri u in numai doua ore, au fost aplicate 197 sanctiuni contraventionale, in valoare de 28.290 lei


Focsaniul s-a aflat vineri sub asediul politistilor care au incercat sa asigure un climat de ordine si siguranta publica. A fost realizata in acest sens o actiune cu efective marite, la care au participat oamenii legii de la Serviciul de Ordine Publica, Politie Rutiera si Investigarea Fraudelor. "Actiunea a avut ca scop mentinerea unui climat de siguranta publica, identificarea persoanelor pretabile la comiterea de infractiuni, verificarea legalitatii transporturilor de persoane si marfuri, precum si a modului de respectare a prevederilor legale privind actele de comert in pietele municipiului Focsani", a precizat comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Astfel, in numai doua ore, politistii au avut o "recolta bogata", fiind aplicate 197 sanctiuni contraventionale, in valoare de 28.290 lei, 163 la regimul circulatiei rutiere, 26 pentru incalcarea normelor de comert si 8 pentru incalcari ale normelor Legii 61/1991. Au fost controlate 363 autovehicule (129 transport marfuri si 92 transport persoane) si au fost legitimate 472 persoane. De asemenea, au fost verificate 40 societati comerciale, 20 asociatii familiale, 31 persoane fizice autorizate si 42 producatori particulari. "Au fost depistati 9 cersetori si 8 prostituate, fata de care s-au luat masuri legale, au fost retinute 7 certificate de inmatriculare si un permis de conducere, fiind aplicate 190 puncte de penalizare si au fost confiscate bunuri in valoare de 1.100 lei", mai spune Mariana Apostol. In urma actiunii politistii au reusit sa puna mina pe un tinar hot banuit de comiterea a 23 de furturi din autoturisme si distrugeri. Andrei Dugheana, de 23 ani, din Adjud este principalul suspect pentru aceste fapte care au fost inregistrate initial cu autor necunoscut si au fost savirsite in Focsani in perioada mai-septembrie 2009. Cercetarile sint continuate cu suspectul in stare de libertate, pentru stabilirea si documentarea intregii activitati infractionale. Si Adelin Lazar, de 21 ani, din Liesti, Slobozia Bradului este suspectat ca pe 11 august, a furat un motoscuter din parcarea unei benzinarii din Focsani. Cu ocazia actiunii a fost depistat si Florinel Nan, de 25 ani, din comuna Andreiasu de Jos, care conducea o autoutilitara si transporta fara documente legale cantitatea de 3 m steri lemn foc. Soferul s-a ales cu o sanctiune contraventionala, iar marfa a fost confiscata. Acelasi lucru i s-a intimplat si lui Ciprian Olteanu, de 33 ani, din Focsani care a fost depistat in timp ce transporta cu o autoutilitara produse alimentare si industriale, pentru care nu a putut prezenta documentele legale. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.