Ultima oră

AFACERI: Business Report 11.09.2009

Ziarul de Vrancea
11 sep 2009 503 vizualizări
Vicepresedintele Ford: Povestea Logan ne-a inspirat sa venim; Topul primelor zece banci la jumatatea anului; Femei vs barbati: cine va pune economia pe picioare?; Deputatii și criza: sa mutam rezerva valutara in depozite de legume; Iata-l! Lamborghini Reventon Roadster a fost oficial dezvaluit

Propuneri parlamentare anticriza: mutam rezerva valutara in depozite de legume. Un grup de deputati vrea bani de la rezerva valutara pentru depozite de legume si fructe si a initiat un proiect de lege in acest sens. Mugur Isarescu nu a aflat inca de propunere. De fapt, este vorba despre construirea si dotarea a cel putin zece depozite pe an incepand cu 2010. Acestea ar trebui construite pe banii de la FMI, considera alesii, scrie Capital.


Vicepresedintele Ford: Povestea Logan ne-a inspirat sa venim. Succesul fulminant pe care francezii de la Renault l-au avut cu automobilul Logan, produs in Romania, i-a convins pe americanii de la Ford ca, initial, sa isi indrepte privirea catre Romania, pentru ca, apoi, sa preia fabrica Automobile Craiova. Investitia asumata: 675 mil. euro pana in 2012. Dar, pe masura ce businessul creste, suma investita in Romania va fi majorata si ea, a declarat pentru MONEY.ro Stephen Biegun, vicepresedinte Ford SUA.


Femei vs barbati: cine va pune economia pe picioare? Tendinta de economisire a barbatilor ar fi solutia pe termen mediu si lung pentru ca economia romaneasca sa gaseasca finantare pentru necesarul de investitii. Insa cheia iesirii din recesiune este consumul, iar sansa o reprezinta comportamentul financiar al femeilor, scrie Business Standard.


Topul primelor zece banci la jumatatea anului. Criza incepe sa marcheze performanta unora dintre cele mai mari 10 banci de pe piata, provocand erodarea cotelor de piata dupa active si chiar pierderi financiare nete pe semestrul I dupa standardele romanesti de contabilitate (RAS). Fata de clasamentul de la sfarsitul lui 2008, grecii de la Alpha Bank au coborat de pe locul 5 pe pozitia a noua la 30 iunie, dupa activele bilantiere nete, inregistrand o cota de piata de 3,7% fata de 5,5% in urma cu sase luni, scrie Ziarul Financiar.


Sindicalistii Univers: "Videanu ne fura dreptul sa cumparam actiuni la CEZ". Federatia Nationala a Sindicatelor din Electricitate "Univers" intentioneaza sa dea in judecata Ministerul Economiei si, implicit, pe ministrul de resort, Adriean Videanu, din cauza ca, oficialul "le interzice" si "le fura" sindicalistilor dreptul de a cumpara actiuni la CEZ, a anuntat, ieri, liderul federatiei, Adolf Muresan, scrie Bursa.


Romania da 6 milioane de euro pentru o harta agricola valabila doar 3 ani. Uniunea Europeana acorda subventii agricultorilor romani, dar pentru a nu mai fi probleme cu declararea terenurilor si pentru ca datele generale aflate la dispozitia autoritatilor romane erau vechi, au trebuit facute noi ortofotoplanuri. Statul roman a cheltuit pana acum aproape 26 milioane de lei pentru a fotografia pamantul din avion. Peste 3 ani, masuratorile se vor repeta, scrie Capital.


Propunere ANAF: Impozit forfetar platit la primarie. Impozit forfetar, de la 1 ianuarie 2010, calculat in functie de zona din oras unde este amplasat businessul respectiv - unitati de alimentatie publica, spalatorii auto etc. - si platit catre autoritatile locale si nu catre directiile de finante, aceasta este propunerea presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, ca alternativa la impozitul minim pe profit, scrie Business Standard.


Cum iti iei o casa scoasa la licitatie de banca. Dispui de bani gheata, dar inca insuficienti pentru preturile actuale ale locuintelor? Stai cu ochii pe proprietatile licitate pentru executare silita de institutiile de credit! Pentru a participa la vanzarile publice trebuie sa depui in contul institutiei care organizeaza executarea silita o cautiune in valoare de 10% din pretul de pornire, scrie Adevarul.


Un sfert din romani traiesc din prestatii sociale. Aproape un sfert (23,9%) din veniturile romanilor realizate in trimestrul al doilea al anului au provenit din prestatiile sociale, a declarat Vergil Voineagu, presedintele Institutului National de Statistica (INS). Acesta nu a precizat insa cate gospodarii din Romania au venituri majoritar sau exclusiv din prestatii sociale, scrie Romania libera.


Udrea pune monopol pe Targul de Turism. Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, cheltuieste 200.000 de euro ca sa puna stapanire pe Targul National de Turism, editia de toamna, care va fi organizat la complexul Romexpo din Capitala. Institutia va pune gratuit la dispozitia consiliilor judetene si a primariilor din diferite statiuni, precum si altor asociatii de promovare, mai multe spatii, unde se va promova doar turismul intern, scrie Evenimentul Zilei.


Lutz Stache, omul care a vandut la timp: Castig inca multi bani. Omul de afaceri Lutz Stache, care a vandut anul trecut grupul de firme Simcor Oradea intr-o tranzactie de 53 mil. euro, afirma ca se mai pot face afaceri profitabile in Romania in vremuri de criza, cele mai recente investitii fiind preluarea afacerii cu var de la ArcelorMittal Galati si a 23% din actiunile distribuitorului de medicamente Remedia, scrie Ziarul Financiar.


Iata-l! Lamborghini Reventon Roadster a fost oficial dezvaluit. Lamborghini Reventon Roadster are caroseria construita din fibra de carbon si jante de 18 toli. La interior, materialele care predomnina sunt pielea alcantara si fibra de carbon. Sub capota, modelul este asteptat cu un propulsor V12 de 6.5 litri, care dezvolta 650 CP si un cuplu de 660 Nm, cuplat la o transmisie cu sase rapoarte, scrie StiriAuto.ro.


Cele mai emblematice logo-uri auto supersport. Organizatorul salonului englez Prestige and Performance Motor Show a realizat anul acesta un sondaj, cu scopul de a desemna cele mai mai emblematice sigle de constructori auto supersport. Pe primul loc, asa cum pentru multi era de asteptat, s-a clasat Ferrari, scrie 24auto.ro. In clasament urmeaza: 2. Aston Martin, 3. Lamborghini, 4.

Bugatti, 5. Porsche, 6. Maserati, 7. Spyker...



de Ionut Baias HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.