Ultima oră

POLITICA: Politic Show 11.09.2009

Ziarul de Vrancea
11 sep 2009 493 vizualizări
Antonescu i-a cerut lui Basescu sa nu mai danseze cu Bercea Mondialu"; Iliescu, Paunescu si Vadim isi pastreaza pensiile speciale; Basescu s-a certat cu magistratii pe salarii, iar Guvernul protejeaza turismul electoral

Iliescu, Paunescu si Vadim isi pastreaza pensiile speciale. Senatorii si deputatii, actuali sau fosti, vor beneficia, in continuare, de pensii speciale. Comisia pentru statut a respins un proiect de lege prin care se propunea eliminarea acestor privilegii. La ora actuala, de pensii speciale beneficiaza 571 de fosti parlamentari, printre care Ion Iliescu, Mona Musca, Rodica Stanoiu, Adrian Paunescu sau Corneliu Vadim Tudor, noteaza EvZ.


Basescu s-a certat cu magistratii pe salarii. Seful statului a fost criticat ieri de reprezentantii judecatorilor, in cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Presedintele Traian Basescu le-a cerut magistratilor, intr-un discurs presarat cu critici dure, sa reia judecarea proceselor si sa intre in legalitate. Seful statului le-a mai atras atentia reprezentantilor CSM ca trebuie aplicate deciziile de pensionare, solutia unor interimate nefiind cea mai potrivita, noteaza Adevarul.


PCM Covasna vrea "steagul secuiesc in Parlamentul Romaniei", primarul udemerist din Sf. Gheorghe cere "pact etnic pentru drepturile maghiarilor din Transilvania". La doar cateva zile dupa declaratia lui Marko Bela ca membrii minoritatii maghiare sunt "proprietari pe 7% din Romania, pe 25% din Transilvania si pe 80% din Tinutul Secuiesc", seful PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, si primarul udemerist din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, au si oferit primele mostre de cum ar trebui sa se concretizeze spusele liderului UDMR, scrie Gandul.


Antonescu i-a cerut lui Basescu sa nu mai danseze cu Bercea Mondialu"â„¢. Presedintele PNL Crin Antonescu i-a atacat, ieri, pe Mircea Geoana si Traian Basescu. "Presedintelui Romaniei ii cer nu in calitate de contracandidat, ci de cetatean roman, sa lase dansurile cu Bercea Mondialu"â„¢, sa lase campania electorala de doi lei si sa-si faca datoria. E presedintele Romaniei si un milion si jumatate de oameni se pregatesc sa iasa in strada. Patru mari domenii de activitate intr-o societate risca sa fie paralizate. Presedintele trebuie sa fie mediator, trebuie sa garanteze buna functionare a institutiilor statului. Il invit sa o faca in timpul de lucru si eventual in timpul liber sa-si faca si campanie electorala", s-a adresat Antonescu presedintelui, noteaza Gardianul.


Guvernul protejeaza turismul electoral. STS a confirmat pentru Romania Libera ca a gasit solutia pentru combaterea turismului electoral, insa Guvernul a ignorat-o, preferand mentinerea legislatiei de pana acum pentru alegerile prezidentiale. "Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a cerut parerea specialistilor nostri daca exista sau nu o solutie pentru eliminarea votului multiplu. Noi am gasit aceasta varianta, care era una economica, fara investitii", ne-a declarat purtatorul de cuvant al STS, colonelul Adrian Fulea.


In editorialul "Pivniceru - presedinte", Cornel Nistorescu scrie: "Ma si amuza felul in care unii vor sari ca de pe arcuri. Cum isi permite un jurnalist sa propuna un presedinte? Sigur, cei revoltati nu vor recunoaste ca ei au propria varianta pentru Presedintie si sunt serios inrolati in aceasta operatiune. Spre dezamagirea lor, chiar nu voi sustine pe nimeni pentru Presedintie, nici acum, cand Traian Basescu, intr-un navalnic circuit prin Romania, isi da singur cu stangu-n dreptul. In acelasi timp, titlul acestui articol este extrem de corect. Mona Pivniceru, stand in picioare, luata de seful statului pe un ton de berarie, a aparat o cauza importanta a unei puteri in statul de drept intr-un fel in care presedintele n-a stiut s-o faca niciodata. Demersul ei a fost ireprosabil, logic si coerent, demonstrand un interes maxim pentru chestiunile ce trebuie rezolvate de urgenta. Ea l-a acuzat pe Traian Basescu de lucruri extrem de grave si l-a tratat ca pe un amator ajuns din greseala la o reuniune care depasea cu mult capacitatile sale intelectuale". Integral in Cotidianul.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.