Ultima oră

Afaceri: INS: Rata inflatiei in august, 0,4 la suta

Ziarul de Vrancea
10 sep 2009 543 vizualizări
Rata inflatiei a fost de 0,4 la suta in luna august, comparativ cu luna iulie, iar inflatia anuala (septembrie 2008-august 2009) a coborat la 4,96 la suta,

iar fata de iulie preturile de consum au scazut cu 0,19 la suta, pe fondul ieftinirii semnificative a alimentelor si al cresterii usoare a preturilor la marfurile nealimentare si servicii, potrivit datelor publicate de INS. Potrivit INS, rata medie lunara a inflatiei, in perioada 1 ianuarie - 31 august 2009, s-a cifrat la 0,4 la suta, comparativ cu 0,5 la suta in acceasi perioada din 2008.


Fondurile de pensii private au active de peste 2,01 miliarde de lei


Toate cele 25 de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) si facultative (pilonul III) au obtinut randamente peste rata inflatiei, in perioada 31 august 2008 - 31 august 2009, avand active de peste 2,01 miliarde de lei, prin administrarea unui numar total de aproape cinci milioane de conturi individuale de pensii private. Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) au obtinut intre 31 august 2008 - 31 august 2009 un randament mediu de 15,53 la suta (ponderat cu cota de piata după activul net), de trei ori mai mare decat rata inflatiei din aceeasi perioadă (4,96 la suta).


1.243 locuri de munca pentru somerii din Bucuresti


Agentia Municipala de Ocupare a Fortei de Munca Bucuresti /AMOFM/ ofera somerilor din Capitala 1.243 de locuri de munca. Cele mai multe posturi revin muncitorilor calificati (547), dintre acestea cele mai solicitate fiind cele de sofer autoturisme, camionete, camioane (155), confectioner - asamblor articole din textile (110) ºi vanzator (18). Muncitorii cu studii medii au de ales dintr-un numar de 299 oferte, cele mai multe fiind pentru meseria de agent de securitate (220 de locuri).


Economia Turciei s-a contractat cu ºapte la sută in T2


Economia Turciei s-a contractat cu sapte la suta in al doilea trimestru al lui 2009, fata de acelasi trimestru al anului precedent, conform Institutului National de Statistica (Tüik), transmite AFP. Analistii economici se asteptau la o scadere intre sase si opt la suta a Produsului Intern Brut (PIB) pe al doilea trimestru al anului. Economia Turciei s-a contractat cu 13,8 la sută in primul trimestru al anului, o cifra record in istoria acestei tari.


AIE a revizuit in crestere estimarile privind cererea mondiala de petrol din 2009 si 2010


Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a revizuit in crestere estimarile privind cererea mondiala de petrol din acest an si din 2010, datorita stabilizarii economiei mondiale. Potrivit celor mai recente estimări ale IEA, in 2009 cererea mondiala de petrol se va situa la 84,4 milioane barili pe zi (bpd), in scadere cu 2,2 la suta fata de nivelul din 2008 dar mai bine decat un declin de 2,7 la suta estimat anterior. Pentru 2010, IEA mizează pe o cerere mondiala de 85,7 milioane barili pe zi, in crestere cu 500.000 de barili pe zi fata de estimarile anterioare.


Oras al gazului, in Yemen


Firmele Dana Gas si Crescent Petroleum din Emiratele Arabe Unite au semnat un memorandum de intelegere cu guvernul yemenit in vederea construirii in Yemen a unui \'oraº al gazului\' Proiectul \'oraselor gazului\' presupune investitii de ordinul a 15-20 de miliarde de dolari in viitorii 25-30 de dolari si va dubla volumul investitiilor straine directe in economia yemenita. Orasul yemenit at gazului ar putea de asemenea crea 15 000 de locuri directe de muncă si alte 75 000 de locuri de muncă indirecte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.