Ultima oră

Piata Unirii nu va fi gata anul acesta!

Doina Ganea
11 sep 2009 1048 vizualizări
Edilii spun ca doar 40% din lucrare este gata u in prezent constructorul nu are utilaje si nici mina de lucru, dar se ciondaneste cu arhitectii pe ornamentele scaunelor de la Ateneul Popular

Edilul sef al Focsaniului, Decebal Bacinschi, a anuntat ca lucrarile la Piata Unirii nu se vor finaliza in nici un caz in acest an, la ora actuala fiind realizate lucrarile doar in proportie de 40% din ceea ce trebuia facut, iar din punct de vedere financiar decontarile arata ca doar 20% la suta din investitie s-a realizat. Potrivit oficialilor constructorul din Galati a reusit sa finalizeze aproape 95% din lucrarile de infrastructura a Pietii Unirii, adica tot ceea ce inseamna lucrari subterane, retele de apa, canalizare, gaze si electricitate. De asemenea, se apropie de finalizare parcarea din zona Hotelului Unirea. "Reabilitarea a costat pina acum 1,266 milioane de lei, bani incasati de cei care au lucrat si care lucreaza in continuare. Din pacate, este clar faptul ca nu vor putea respecta termenul de 30 noiembrie, pentru ca e nevoie de utilaje, mina de lucru calificata si ei nu prea gasesc", a afirmat Bacinschi care s-a laudat ca a avut o discutie aprinsa la inceputul acestei saptamini atit cu antreprenorul general Unicom Galati cit si cu cei de la firma de consultanta Inocsa. Primarul a mai spus ca sint probleme mari si in ceea ce priveste proiectarea. "Am avut discutii incinse cu ei. S-au realizat retelele subterane, dar la aceasta ora din totalul lucrarii s-a realizat doar 40%. Avem probleme cu Ateneul, in ceea ce priveste ventilatia, sistemul de siguranta. Aici, cam 85% e gata. La Ateneu se intirzie finalizarea lucrarii deoarece arhitectul nu e multumit de scaunele montate. Constructorul apus scaune de plastic cu tablite ca la salile de conferinta, cind arhitectul a propus scaune din lemn. Aici este o problema pentru ca incalzirea se va face pe sub pardoseala si abia dupa ce vor fi stabilite zonele scaunelor in sala vom putea trece la aceasta etapa", a precizat Bacinschi. Acesta a anuntat ca din cele aproape 8 milioane de euro, pavimentul care va fi pus in Piata Unirii costa 3,5 milioane de euro, adica aproape jumatate din totalul lucrarii. "Placile urmeaza sa fie montate, in conditiile in care le au deja achizitionate si daca se va termina cu infrastructura, urmeaza sa le monteze. Asta mai depunde si de vreme. Daca este cald ele ar putea fi ansamblate in toamna asta. Nu pot insa sa dau un termen cind se va termina Piata Unirii, dar daca ar fi sa dau vina pe cineva pot da vina doar pe constructor", a concluzionat Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.