Ultima oră

Eugenia Cristoiu era foarte mindra de cei doi fii ai sai

Daniel Garleanu
11 sep 2009 8194 vizualizări
Mama cunoscutului gazetar de la Gagesti, Ion Cristoiu, a fost condusa ieri pe ultimul drum. Si poetul Ion Panait a fost insotit ieri catre ceruri de prieteni din lumea culturala vrinceana. Fiul sau de departe ne-a trimis la redactie o emotionata scrisoare de adio

Mama jurnalistului vrincean Ion Cristoiu a decedat la virsta de 84 de ani dupa o luna petrecuta in spital. Problemele de sanatate specifice batrinetii au rapus-o pe cea care a fost Eugenia Cristoiu. Pe ulita din Gagesti, unde femeia si-a petrecut viata, s-au strins cunoscutii imbracati in negru, s-au varsat lacrimi si s-au depanat amintiri despre cea mai cunoscuta mama din sat. Ion Cristoiu, alaturi de fratele Andrei, au petrecut-o pe mama lor pina la groapa, insotiti de rude, prieteni apropiati si vecini. Ion Cristoiu nu a dorit sa faca nici un comentariu cu privire la pierderea mamei sale, insa era marcat de pierderea suferita. Mai tot timpul a stat cu capul plecat. In ultima vreme, de mama celor doi a avut grija baiatul cel mic, Andrei Cristoiu, pentru ca femeia a refuzat sa i se angajeze o persoana straina care sa o ingrijeasca. Militar de profesie, Andrei Cristoiu s-a retras la Gagesti pentru a avea grija de cea care i-a dat viata. "Am incercat sa facem tot pentru a o mai tine in viata. A stat doua saptamini in spital dupa care am adus-o acasa si nu s-a simtit bine si iar am dus-o in spital. In ultima vreme dadea semne de insanatosire", ne-a spus Andrei Cristoiu. Femeile adunate in fata casei indoliate au admirat-o pe Eugenia pentru forta de munca de care a dat dovada in viata. "A fost o femeie muncitoare. Stia sa faca de toate, ne facea injectii, ne lua tensiunea"¦ A muncit mult la CAP si era foarte mindra de cei doi fii ai sai", ne-a spus Elena Cristoiu, in virsta de 65 de ani, vecina pe ulita pe care majoritatea au acest nume de familie. In convoiul funerar au putut fi zariti primarul comunei, Stefan Sichin, vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu, si gazetarul Victor Roncea, un apropiat al familiei Cristoiu. Cu totii au venit sa ii fie alaturi in momentele grele pe care le-a traversat ieri Ion Cristoiu.


"Scrisoare de adio catre tata"


Tot ieri a fost condus pe ultimul drum si cunoscutul poet Ion Panait, insotit de o pleiada de personalitati din lumea culturala vrinceana si nu numai, care au dorit sa isi ia adio de la unul dintre cei mai importanti scriitori pe care i-a dat Vrancea. Grav bolnav, Ion Panait a plecat la ceruri pe 7 septembrie, pe cind se afla cu sotia in vacanta la marea pe care o iubea enorm, lasind in urma o opera importanta, dar si o familie indurerata. Fiul sau, Roberto, care nu a putut fi prezent la funeralii, pentru ca "sufleteste e mai mult decit pot duce", dupa cum ne-a marturisit, a trimis redactiei noastre o scrisoare de adio, pe care o publicam integral in pagina de Jurnalism Cetatenesc de astazi. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.