Ultima oră

Pompierul erou din Vrancea a fost comemorat la Colacu

Raluca Manolache
11 sep 2009 1766 vizualizări
La slujba religioasa a participat si familia maiorului Liviu Mihalache, sotia si fiica de 13 ani u sapte vrinceni si-au pierdut viata anul acesta in incendii

Ieri au fost depuse coroane de flori in memoria pompierului erou din Vrancea, maiorul Liviu Mihalache, care si-a pierdut viata pe 10 februarie 2000 in urma unui incendiu produs pe Strada Mare a Unirii din Focsani. Ieri, la cimitirul din satul Colacu, comuna Valea Sarii, rudele pompierului si fostii sai colegi l-au comemorat pe cel ce a fost Liviu Mihalache. Preotul din localitate a oficiat slujba religioasa, iar lucratorii ISU au depus coroane cu flori la mormintul maiorului cazut la datorie. La acest eveniment au participat inspectorul sef al ISU, lt. col. Flaviu Chiscop, lt. col. Viorel Balla, sef centru operational, lt. Gabriel Oprea, comandantul Statiei de Pompieri Vidra, cadre ale Statiei Vidra precum si familia acestuia, sotia Vasilica Mihalache, impreuna cu fiica Cristina, acum in virsta de 13 ani. "Dupa 161 ani de la confruntarea cu trupele otomane, pompierii continua sa faca dovada sacrificiului suprem, riscindu-si viata pentru a o apara pe cea a semenilor", a spus lt. col. Chiscop. Chiar daca pompierii au incercat sa-si faca cit mai bine munca si in acest in, in urma incendiilor sapte persoane au decedat, iar alte sapte persoane au fost ranite sau intoxicate cu fum ori gaze toxice. "Cauzele decesului celor sapte persoane adulte sint fumatul in locuri nepermise sau neprotejate corespunzator, mijloace de incalzire nesupravegheate, actiunea unor persoane iresponsabile si foc deschis in spatii inchise", a spus lt. col. Viorel Balla, p. seful centrului operational. Pompierii au reusit insa sa salveze doua personae si zeci de animale, fiind protejate bunuri si instalatii in valoare de peste 42 milioane lei. Pagubele produse la incendii au fost estimate la 4,6 milioane lei.

Opt luni de foc cu trei interventii pe zi

Pompierii vrinceni nu au avut liniste in cele 8 luni care s-au scurs din acest an. Acestia au intervenit la un numar de 944 de actiuni, in medie 3,8 evenimente/zi, din care 262 pentru stingerea incendiilor, 224 arderi necontrolate, 23 salvari de animale, un ajutor medical de urgenta, cinci pentru protectia mediului, 34 de interventii la descarcerare dar si alte misiuni. De altfel, cele mai multe incendii, care au avut drept cauza instalatiile electrice defecte, mijloacele de incalzire improvizate, cosurile de fum defecte sau necuratate, focul deschis in spatii deschide, s-au inregistrat in Focsani (39), Adjud (16), Panciu (15), Bolotesti (9), Odobesti (8), Vinatori (7) si Vidra (7). (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.