Ultima oră

Pantica si-a primit pedeapsa definitiva pentru omor

Nicoleta Cristea
11 sep 2009 1262 vizualizări
Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat recursul din dosarul de omor ce-l are in prim-plan pe focsaneanul Senin Pantica, in ciuda faptului ca instanta nu judeca decit anumite cauze din cauza protestului demarat de judecatori.

Se pare ca recursul declarat de Senin Pantica, dar si de mama tinarului pe care acesta este acuzat ca l-a ucis a fost considerata o cauza urgenta, astfel incit magistratii ICCJ au dat solutia definitiva si irevocabila. "Respinge ca nefondate recursurile declarate de inculpatul Senin Pantica si partea civila Fanica Mironica. Deduce preventia. Obliga recurentii la cheltuieli judiciare catre stat", se arata in sentinta finala. Aceasta dupa ce si la Galati a fost respins recursul. La Tribunalul Vrancea, Pantica a fost condamnat in februarie pentru omor calificat la 16 ani inchisoare si 2 ani interzicerea unor drepturi. Inculpatul, in virsta de 26 de ani, a fost obligat si sa ii plateasca Fanicai Mironica, mama victimei, 20.000 lei despagubiri materiale reprezentind contravaloarea cheltuielilor de inmormintare si pomeni ulterioare, si 50.000 lei daune morale, plus 3.000 lei cheltuieli de judecata. Fapta pentru care a fost judecat Pantica s-a petrecut in vara anului trecut, in zona Pietei din cartierul Bahne. Potrivit anchetatorilor, in urma unei altercatii, inculpatul i-ar fi aplicat doua lovituri de cutit lui Marian Mironica, 24 de ani, una dintre acestea, in vena femurala, fiindu-i fatala. (N. CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 23 ore, 47 minute, 20 secunde
cati ani este inchis jegosul asta?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.